marți , 25 ianuarie 2022
NEWS ALERT

DSP MEHEDINŢI: POPULAŢIA DIN LOCALITĂŢILE AFECTATE DE INUNDAŢII SĂ NU BEA APĂ DIN FÂNTÂNI! CRUCEA ROŞIE TRANSPORTĂ APĂ POTABILĂ.

Populaţia din localităţile mehedinţene afectate de inundaţii în urma precipitaţiilor din noaptea de sâmbătă spre duminică este sfătuită de conducerea Direcţiei de Sănătate Publică Mehedinţi să nu consume apa din fântânile publice sau private, întrucât pânza freatică ar fi putut fi afectată, reprezentanţii DSP urmând să facă analize pentru a stabili gradul de infectare.

inundatii 1Directorul DSP Mehedinţi, Miruna Constantin susţine că cea mai mare problemă este în localităţile unde nu există reţea centralizată de apă, acolo urmând să intervină Primăriile şi Crucea Roşie pentru a transporta apă potabilă către populaţie.

„Populaţia din localităţile afectate de inundaţii să nu consume apa din fântâni. Imediat ce se opresc viiturile, pentru că nu se poate interveni  deocamdată, vom recolta probe şi vom analiza apa din fântânile de pe raza localităţilor afectate. Avem nevoie de sprijinul primăriilor în acest sens întrucât multe fântâni se află în gospodării. Până atunci însă, primarii să asigure necesarul de apă potabilă pentru populaţie, dacă nu există reţea centralizată în localitate.”, a transmis şefa DSP Mehedinţi.

Totodată, potrivit directorului Crucii Roşii Mehedinţi, Elena Coardă, voluntarii Crucii Roşii Mehedinţi s-au mobilizat în cursul zilei de duminică şi transportă apă plată în localităţile Podu Grosu şi Petra (comuna Bâcleş), acolo unde nu există reţea de apă, iar inundaţiile au afectat gospodăriile.

Inundaţiile au afectat mai multe localităţi din judeţul Mehedinţi. Potrivit vicepremierului Gabriel Oprea , au fost afectate  65 de gospodării, dintre care zece în localitate Prunişor, cinci în Podul Grosul şi 50 în Bălăciţa (Gvardeniţa).

Judeţul Mehedinţi se află sub avertizare cod portocaliu de inundaţii. Avertizarea hidrologică a fost emisă până luni, la ora 14.00 şi vizează creşteri de debite şi niveluri, cu depăşirea cotelor de atenţie şi, respectiv, de inundaţie.

Totodată, Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor a emis o avertizare COD ROŞU de inundaţii pe râul Motru.

Potrivit ANM, în Mehedinţi va ploua până luni seara.

Oana Mitu

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top