sâmbătă , 29 ianuarie 2022
NEWS ALERT

GREU SĂ SECI DUNĂREA DOAR CU COPOUL: SEVERIN – IAŞI 2 – 1 (0 – 1)

joculBUCURIA VICTORIEI: ultimul fluier aduce fericirea în tabăra gazdelor. Gane şi elevii săi se îmbrăţişează descătuşaţi pe teren sau la margine, iar în tribune e mare bucurie.

 

Porniţi de sub dealurile “ieşilor”, plăieşii lui Ciobotariu au venit la Severin hotărâţi să naufragieze barca cârmaciului Gane. Tocmai din acest motiv, după puţine momente de tatonare, jocul capătă accente aprige, pe contre, ambele combatante încercând să dea pumnul de graţie adversarului cât mai rapid. Gezdele au prima şansă, în minutul 5, dar Costea ratează poarta dintr-o poziţie ideală. Apoi, “biciuiţi” de pe margine, mai bine aşezaţi în teren şi parcă mai hotărâţi, băieţii lui Ciobi pun stăpânire pe joc. Combină bine la mijlocul terenului şi, ajutaţi şi de unele erori ale gazdelor creează faze care dau frisoane celor 2500 de spectatori aflaţi în tribune şi lui Gane pe margine.

Singurul tunar de pe corabia severinenilor e Dorel Stoica. Mintea limpede de la mijlocul terenului, olteanul expediază două trasoare care trec aproape de ţintă. La timona disputei sunt însă tot oaspeţii, care arată parcă mai multă imaginaţie.

Minutul 43 aduce gaura în barca olteană. Cu o lovitură de cap din plonjon, din colţul careului mic Onofraş reia cu capul o minge recentrată şi deschide scorul.  Gazdele intră la vestiare scufundate rău în apele ligii secunde, iar matineul e mai vizibil ca oricând. La 0 – 1 orice speranţă legată de fotbalul mare pentru încă un sezon era năruită.

Mitanul secund începe tot după partitura lui Ciobi, care îşi impinge elevii spre 2 – 0. Din fericire moldovenii nu găsesc noi breşe spre poarta lui Panagopoulos, deşi gazdelor le trece în două rânduri glonţul pe la ureche. În minutul 51 Gane face prima mutare. Mihai Roman intră în teren în locul lui Hasanovic şi severinenii devin ceva mai incisivi.

Nouă minute mai târziu, Costea readuce barca gazdelor pe linia de plutire. Ex craioveanul profită de o greşeală mare a apărării ieşene, pătrunde în careu şi îl învinge pe Lungu, care atinge mingea, dar nu suficient de mult încât să-i schimbe drumul spre gol. E bucurie mare în tribune şi speranţele revin. Revin şi mateloţii lui Gane în scenă, nou intraţii Roman şi Thomas au două ocazii bune, dar trimit în portar sau lobează peste. Izbăvirea vine în minutul 78, avându-i protagonişti chiar pe Roman şi Thomas. Primul centrează, cel de-al doilea reia cu capul şi face 2 – 1. Până la final ieşenii mai au o tentativă de a pleca măcar cu un punct de la Severin, dar ultimul fluier al centralului aduce  punctele în dreptul liniei de clasament a gazdelor, care mai păstrează speranţe că vor juca şi la anul în fotbalul mare din România.

Mihai BĂDESCU

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top