marți , 18 ianuarie 2022
NEWS ALERT

E INCREDIBIL!!! CE A PUTUT SĂ FACĂ ACEST HACKER DE 24 DE ANI DIN TR. SEVERIN! A UIMIT O LUME ÎNTREAGĂ

carduri-clonate1_bLa doar 24 de ani, Felix Trănculescu a pus pe picioare o reţea de falsificatori de carduri suspectată că a adus un prejudiciu de peste 17 milioane de euro, în toată lumea.

Una dintre cele mai mari reţele de fraude informatice pe Internet coordonată din România are zilele numărate. Cinci membrii ai grupării infracţionale, între care şi liderul acesteia au fost reţinuţi aseară de procurorii DIICOT din Mehedinţi, în urma unor percheziţii efectuate în 35 de locaţii din 17 judeţe din România. Timp de patru ani membrii acestei reţele au furat datele a peste 50.000 de carduri aparţinând unor persoane din 24 de ţări ale lumii din Uniunea Europeană şi SUA. Prejudiciul probat până acum se ridică la 2,5 milioane de dolari, dar oamenii legii spun că prejudiciul estimat este uluitor şi depăşeşte 17 milioane de dolari.

Creierul acestei grupări este un tânăr de doar 24 de ani din Tr. Severin, iar modul de operare extrem de ingenios. Fără ştiinţa administratorilor, acesta plasa în POS-ul unor localuri publice din New York – Statele Unite ale Americii un sistem informatic de culegere a datelor de pe carduri. În timp ce clientul îşi plătea liniştit consumaţia, lăsa în sistemul informatic şi datele de identificare ale cardului său. Acestea erau trimise automat pe adrea lui Felix Eugen Trănculescu, liderul grupării. Acesta le plasa unor indivizi care aveau misiunea să cloneze cardurile, care apoi erau fie vândute, fie erau plasate unor indivizi care scoteau banii tocmai din ţări precum Dubai, deoarece în acestă ţară sistemele de siguranţă ale POS-urilor sunt mai puţin eficiente. În acest mod, indivizii au reuşit să compromită peste 50.000 de carduri. În urma unor percheziţii ample, indivizii au fost săltaţi ieri de poliţiştii de la Crimă Organizată din Mehedinţi, iar 21 dintre ei au fost aduşi la audieri la DIICOT.

DIICOT şi BCCO Mehedinţi, artizanii anchetei

Toate probele acestui dosar au fost puse din nou cap la cap de munca unuia dintre cele mai eficiente Birouri DIICOT din România, cel de la Mehedinţi. Coordonaţe de procurorul Constantin Şopalcă, după luni de cercetări şi cu sprijinul Serviciului Român de Informaţii, cadrele BCCO Mehedinţi au reuşit să destruectureze una dintre cele mai mari reţele de falsificatori de carduri români din ultimii 23 de ani.

SRI şi Secret Service US implicate în achetă

În probarea activităţii infracţionale a acestor indivizi au fost implicate şi structurile SRI şi cele ale serviciilor secrete americane, care vor sosi în următoarele zile la Tr: Severin, pentru continuarea anchetei. Cu ajutorul americanilor, procurorii vor stabili victimele din SUA şi prejudiciul adus acestora de “carderii” români. Indivizii reţinuţi vor fi duşi în faţa instanţei cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile.

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top