marți , 19 octombrie 2021
NEWS ALERT

ECHIPA CANINĂ DE LA POLIŢIA DE FRONTIERĂ A PRIMIT ECHIPAMENTE DE DRESAJ

Moş Crăciun a trecut şi pe la Poliţia de Frontieră din Mehedinţi şi a lăsat daruri pentru echipa canină specializată în detectarea tutunului.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Poliţia de Frontieră Mehedinţi foloseşte în îndeplinirea misiunilor de supraveghere şi control a frontierei de stat  un număr de 38 câini de serviciu specializaţi în detectare de droguri şi tutun, folosiţi în descoperirea şi semnalarea stupefiantelor şi tutunului, detectare explozivi, folosiţi în descoperirea şi semnalarea substanţelor explozive şi  pentru intervenţie şi patrulare, aceştia fiind destinaţi pentru asigurarea şi menţinerea ordinii şi liniştii publice în zona de competenţă.

În ceea ce priveşte câinii specializaţi în detectarea de tutun, fie ei din rasa ciobănesc german ori labrador, şi-au dovedit eficienţa în scurt timp, reuşind să contribuie la capturarea unor importante cantităţi de ţigări de contrabandă. Când îşi fac apariţia aceşti patrupezi, îngheaţă sângele în contrabandişti pentru că descoperă ţigările oriunde ar fi ascunse în autoturisme.

Pentru contribuţia lor în munca de combatere a contrabandei cu ţigări, zilele acestea compania JTI România le-a făcut cadou hamuri şi materiale necesare în susţinerea antrenamentelor şi instrucţiei acestora. Hamurile joacă un rol important în dresajul câinilor şi sunt foarte bune de utilizat în dresajul pozitiv.

De altfel, JTI România şi Poliţia de Frontieră Mehedinţi continuă în acest mod cooperarea şi bunele practici în combaterea prin orice mod a contrabandei cu ţigarete. În luna mai a acestui an, Poliţia de Frontieră  şi JTI au demarat, cu sprijinul structurilor Poliţiei de Frontieră din Mehedinţi, o campanie de combatere a contrabandei cu ţigarete.

Corina Macavei

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top