miercuri , 1 decembrie 2021
NEWS ALERT

EDUARD BREAZĂ A FOST VALIDAT CONSILIER LOCAL

În ciuda opoziţiei consilierilor PDL, Eduard Brează a fost validat astăzi pe funcţia de consilier local în locul lui Nicolae Paponiu, care a trecut pe funcţia de city manager la scurt timp după alegerile locale din vara anului trecut.

EDUARD BREAZA

Consilierii locali ai Partidului Democrat Liber Mehedinţi au atras atenţia colegilor din Consiliul Local că Eduard Brează nu mai este membru PDL şi prin urmare nu poate fi validat pe această funcţie.  De asemenea, conducerea PDL Mehedinţi a precizat vineri, în cadrul unei conferinţe de presă că adresa semnată de primarul Severinului, Constantin Gherghe, în calitate preşedinte al organizaţiei PDL Turnu Severin , şi trimisă Primăriei oraşului prin care se cerere validarea mandatului lui Eduard Brează, nu poate produce efecte juridice. O astfel de adresă nu poate fi semnată decât de preşedintele organizaţiei judeţene, au mai precizat oficialii PDL Mehedinţi.

“Observăm că la Primărie iar a apărut de nu ştiu unde o hârtie cică din partea PDL, Filiala municipiului Turnu Severin, semnată de preşedintele PDL  Turnu Severin, Constantin Gherghe, prin care se anunţă validat din partea partidului, urmează să fie domnul Brează Eduard  în funcţia de consilier local, un membru exclus din rândurile Partidului Democrat Liberal, un membru pe care nu l-am mai văzut pe la PDL din iunie anul trecut. Hârtia cu pricina nu are antetatul partidului, nu are număr de înregistrare de la partid, nu are ştampila partidului”, a declarat Marius Bălu, preşedintele PDL Mehedinţi.

Înainte de a se trece la vot, primarul Constantin Gherghe nu a negat faptul că a semnat această adresă, însă a precizat că în opinia sa s-a considerat îndreptăţit să întocmească un astfel de document, având în vedere că la acea dată era preşedinte al organizaţiei municipale PDL Turnu Severin.

“Îmi însuşesc această semnătură, am socotit că am această abilitate. Nimeni nu a ştiut de actul de demitere al domnului Brează”

a spus Gherghe.

După ce consilierul liberal Renata Nanciu a precizat că “sunt îndreptăţile condiţiile de validare”, consilierii USL au votat pentru validarea mandatului lui Eduard Brează, iar acesta a depus jurământul.

Consilierii PDL au catalogat acest vot ca fiind unul “ruşinos” şi au spus că vor depune plângere penală împotriva celor care au votat “pentru”.

Citeşte şi:

http://www.mhalert.ro/operatiunea-biletul-in-pdl-mehedinti-episodul-ii/

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top