luni , 12 aprilie 2021
NEWS ALERT

EDUCAŢIE PRIN ŞAH, ÎN ŞASE ŞCOLI DIN MEHEDINŢI

Sportul minţii va fi inclus în programa şcolară, ca disciplină opţională, în şase unităţi şcolare din judeţul Mehedinţi, începând din acest an şcolar.

sah

La recomandarea Inspectoratului Şcolar Judeţean Mehedinţi, şase unităţi şcolare au fost prinse într-un program naţional pilot „Şah în şcoli”, care se va derula începând cu acest an şcolar.

Este vorba de Colegiul Tehnic „Decebal”, Şcoala „Petru Dumitriu” din Orşova, Liceul de Arte “I.Şt. Pauliain” şi unităţile şcolare din Severineşti, Devesel şi Voloiac.

Deocamdată nu au început orele de predare întrucât este nevoie de iniţierea în acest sport a cadrelor didactice, prin cursuri de specialitate.

Jocul de şah are un rol extrem de important pentru dezvoltarea micuţilor, deoarece ajută la creşterea coeficientului de inteligenţă şi la rezolvarea problemelor de logică şi gândire. Acesta dezvoltă capacitatea de concentrare, de strategie şi independenţă.

Şahul îi ajută de asemenea pe copii la dezvoltarea abilităţilor de citire, memorie, limbaj şi la îmbunătăţirea cunostinţelor matematice, dar încurajează şi gândirea critică, creativă şi originală.

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top