luni , 1 martie 2021
NEWS ALERT

ELEVII PICAŢI LA BAC NU SUNT INTERESAŢI DE MEDITAŢII

La Liceul Auto din Turnu Severin unde procentul de promovabilitate la prima sesiune a Bacalaureatului a fost scăzut se organizează pregătire suplimentară pentru Bacalaureatul din toamnă. Cu toate că profesorii vin din concediu să predea elevilor, iar meditaţiile sunt gratuite, absolvenții nu s-au arătat prea interesaţi de aceste demersuri.

liceul auto

După afişarea rezultatelor la prima sesiune a examenului de maturitate, la fel ca în fiecare an, directorii unităţilor de învăţământ au luat măsuri specifice pentru ca elevii să poată să se pregătească temeinic pentru a doua sesiune a examenului. Astfel, în majoritatea liceelor din judeţul Mehedinţi sunt organizate centre de instruire suplimentară pentru elevii nepromovaţi la Bac, iar profesorii sunt pregătiţi să le ofere tinerilor toate informaţiile necesare pentru a putea obţine o notă de trecere la materiile la care au întâmpinat probleme. Chiar dacă aceste meditaţii sunt organizate în folosul elevilor şi pentru ca aceştia să acumuleze cât mai multe cunoştinţe pentru ultima şansă de promovare a examenului maturităţii din acest an, se pare că acest lucru nu prezintă interes pentru absolvenţii mehedinţeni.

“Nu a venit decât un singur elev”

Mai mult, profesorii spun că deşi vin din concediu pentru a le preda tinerilor, ei nici nu se sinchisesc să se prezinte la ore. “Astăzi a fost prima zi de pregătire la matematică, nu a venit decât un singur elev, nu ştiu dacă nu s-au hotărât să vină sau n-au pornire pentru pregătire în această vară. Intenţia noastră este să-i ajutăm ca ei să obţină rezultate mai bune în sesiunea din toamnă a bacalaureatului. Pregătirea este gratuită, se desfăşoară în incinta liceului. Ştiu din timpul anului şcolar că unii dintre ei intenţionau să lucreze din această vară însă nu ştiu, nu ne-au comunicat, noi venim şi îi aşteptăm, sperăm ca ei să vină şi să-i ajutăm”, a spus Nicoleta Paşov, profesor de matematică la Colegiul Tehnic de Transporturi Auto din Drobeta Turnu Severin.

Liceul a întocmit un grafic de pregătire pe disciplinele de examen pentru perioada 21 iulie – 24 august.

directorAvând în vedere rezultatele elevilor noştri la prima sesiune de bacalaureat, am hotărât împreună cu colegii mei să facem un grafic de pregătire la disciplinele de examen. Astfel, în fiecare zi colegii de la limba română, matematică şi biologie şi-au făcut un program pentru pregătire cu elevii. De menţionat că vin din concediu, nu sunt plătiţi pentru aşa ceva, dar nu avem elevi care să participe la aceste pregătiri.  E regretabil faptul că până astăzi  s-a prezentat un singur elev la matematică, la limba română nu a venit niciun elev”, a declarat directorul adjunct al Colegiului Tehnic Transporturi Auto, prof. Maria Slivilescu.

La prima sesiune a bacalaureatului, Colegiul Tehnic de Transporturi Auto din Drobeta Turnu Severin  a obţinut un procent de 2,17 la sută cu un singur elev care  a promovat acest examen. Culmea este că acest candidat care a reuşit să treacă peste examenul maturităţii era dintr-o promoţie anterioară. La prima sesiune s-au înscris 73 de elevi, dar între timp s-au răzgândit şi în total s-au prezentat la examen doar 39 de elevi.

Pentru sesiunea din toamnă a examenului de bacalaureat s-au înscris 30 de elevi.

Corina Macavei

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top