vineri , 28 ianuarie 2022
NEWS ALERT

EMISIUNI, TALKSHOW-URI ŞI SPECTACOLE FOLCLORICE, SÂMBĂTĂ, LA KLADOVO – SERBIA

Untitled-1Invitaţia este lansată de Televiziunea Română, în parteneriat cu Consiliul Judeţean Cluj şi cu sprijinul Asociaţiei Forum Pentru Cultură şi Identitate din Severin şi Asociaţiei pentru Tradiţia şi Cultura Rumânilor „Dunărea” din Kladovo.

Televiziunea Română organizează în premieră, în Valea Timocului, o serie de emisiuni constând în spectacole folclorice, transmisiuni în direct şi emisiuni de tip talk-show, în perioada 23 – 26 mai 2013. În acest sens organizatorii vă invită să participaţi sâmbătă, 25 mai 2013, la spectacolele organizate în centrul oraşului Kladovo, din Serbia.

Programul manifestărilor de sâmbătă debutează de la ora ora 10.00. Timp de două ore, până la 12.00 are loc desfăşurarea şi înregistrarea emisiunii „Proiect România” TVR3, în realizarea Cristinei Berceanu, emisiune care va fi difuzată ulterior în programele Televiziunii Române.

Între orele 13.30 şi 15.00 – va fi transmisă în direct în România, pe canalul TVR3 emisiunea „Vine Clujul pe la noi” – TVR3, realizator,  Sergiu Vitalian Vaida. Emisiunea este realizată cu ansamblurile folclorice din Timoc.

De la ora 18.00 timp de o oră, într-o ediţie specială, Studioul Regional de Televiziunea, TVR Craiova, în realizarea lui Traian Bărbulescu va face o transmisie în direct a evenimentelor desfăşurate în micul orăşel sârbesc de dincolo de Dunăre.

De la ora 19.00 până la ora 22.00 va avea loc un spectacol folcloric oferit de ansamblurile folclorice din Transilvania şi din valea Timocului, în centrul oraşului Kladovo – Serbia.

Desigur, la emisiunile şi spectacolele realizate sunt aşteptaţi românii de pe cele două maluri ale Dunării. De altfel, este ştiut faptul că la sfârşit de săptămână, mulţi severineni şi nu numai îşi petrec weekend-ul în micul orăşel de care ne desparte Dunărea.

„Beneficiind de sprijinul Consiliului Judeţean Cluj, TVR, la iniţiativa directorului TVR Cluj, se va realiza la Kladovo un spectacol inedit de folclor, presărat cu o serie de emisiuni de tip talk-show cu personalităţi importante ale comunităţii româneşti din Timoc, dar şi cu persoane din aparatul guvernamental românesc. Aici mă refer la consilierul pe probleme de români de pretutindeni al premierului Victor Ponta, Corneliu Vişoianu. Este un eveniment deosebit şi cu o desfăşurare de forţe impresionantă, iar ca moment emoţionant aş sublinia transmiterea în direct a slujbei în limba română de la biserica martir de la Mălainiţa, construită de deja celebrul preot român Bojan Alexandrovici” a declarat preşedintele Forumului pentru Cultură şi Identitate, Romeo Crâşmaru.

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top