luni , 18 octombrie 2021
NEWS ALERT

EMOȚII, FLORI ȘI ZÂMBETE ÎN PRIMA ZI DE ȘCOALĂ

Mii de elevi din Mehedinți au început astăzi un nou an școlar, prima zi de școală fiind marcată de emoții, multe flori, zâmbete și lacrimi, pe alocuri, în rândul micuților de șase ani care au pășit în clasa pregătitoare.

DSCF1296Curtea Școlii numărul 14 din Drobeta Turnu Severin, una de prestigiu din rândul unităților de învățământ genelal din județ s-a umplut încă de la ora opt cu elevi, dar și părinți și bunici veniți să asiste cu emoție la un pas important din viața micuților lor. În fapt, școlarii s-au văzut cu greu dintre adulți, iar doamnele învățătoare și-au regăsit elevii cu eforturi deosebite pentru că fiecare chip se ascundea bine după buchetul de flori pe care îl purtau cu grație pentru cele care le deslușesc primele taine din educație.

DSCF1315 mhDSCF1309mhDe departe cele mai mari emoții au fost la clasa pregătitoare. Atât în rândul școlarilor de doar șase ani, cât și printre părinți. Mamele și-au privit cu duioșie odraslele mult prea mici să conștientizeze importanța primei zile de școală. Ca să le ușureze drumul până în clasele frumos aranjate de doamnele învățătoare, colegii mai mari au format un tunel de flori pe holul școlii și le-au cântat celor din clasele pregătitoare un cântec de “Bun venit la școală!”.

mhElevii au fost întâmpinați de autorități care au rostit pe rând cuvinte de bun venit. La Școala Numărul 14, la festivitatea de deschidere au fost prezenți inspectorul școlar general Marian Șuță, viceprimarul municipiului Drobeta Turnu Severin, Marius Screciu, dar și directorul unității de învățământ, Emilia Mihuțescu. Edilul Screciu a mărturisit cu emoție, la microfon, dubla calitate în care a ținut să participe la deschidere: aceea de părinte al uneia dintre elevele școlii, dar și cea de viceprimar care a sprijinit unitatea. Fiica lui Marius Screciu este în clasa a IV-a la Școala Numărul 14, iar la anul urmează să mergă la aceeași unitate și fiul mai mic.

DSCF1365În Drobeta Turnu Severin, la intrarea în fiecare școală a fost câte un echipaj de poliție care a dirijat circulația în preajma trecerilor de pietoni. Potrivit șefului Biroului Rutier al municipiului, comisar Gheorghe Ghilicică, în fiecare dimineață, dar și la prânz, la ieșirea de la ore, polițiștii vor fi prezenți în anul școlar 2013 -2014 pentru a asigura siguranța elevilor.

Oana Mitu

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top