marți , 1 decembrie 2020
NEWS ALERT

EPOPEEA BLOCULUI MATERNO-INFANTIL: SE REMEDIAZĂ DEFECŢIUNILE

Deşi a fost inaugurat cu surle şi trâmbiţe în urmă cu un an de preşedintele suspendat al Consiliului Judeţean Mehedinţi, Adrian Duicu, acum arestat pentru fapte de corupţie, la blocul materno-infantil încă se lucrează la „remedieri”.

maternitatea

Actualul manager al Spitalului Judeţean Mehedinţi, Marinică Stoian, spune că în luna martie 2014 s-a făcut o recepţie a lucrărilor, ocazie cu care au fost constatate o serie de probleme. Defecţiunile, evident, sunt remediate de firma Confort, cea care a lucrat în ultimii ani la acest imobil.

stoian„S-a făcut o recepţie pe 21 martie 2014, la această construcţie, făcută de către beneficiar, Consiliul Judeţean şi cu constructorul, s-a făcut o anexă de obiecţiuni formulate vizavi de această construcţie. Această anexă este destul de lungă şi în care sunt consemnate defecţiunile. Acestea trebuie remediate de constructor, lucru ceea ce a şi început şi vreau să vă spun că în prezent constructorul este pe poziţie şi remediază aceste defecţiuni, aceste obiecţiuni care au fost constatate în prezent fiind remediate în procent de 75 la sută”, declară managerul Spitalului Judeţean de Urgenţe din Drobeta Turnu Severin.

Marinică Stoian mai spune că la ora actuală, Consiliul Judeţean Mehedinţi se preocupă de achiziţionarea unor materiale de strictă necesitate, astfel încât secţia de obstetrică-ginecologie să poată fi mutată în noua clădire, după ce constructorul va finaliza lucrările pentru care s-au făcut obiecţiuni.

În prezent, în blocul materno-infantil au fost montate 60 de paturi noi, noptiere şi dulapuri.

paturi

Cât priveşte contractul de achiziţionare de aparatură medicală de peste 3 milioane de euro pentru blocul materno-infantil, iniţiat de Adrian Duicu şi care a costat-o scaunul pe fostul manager Doina Borugă, rămâne în continuare suspendat.

„Noi am făcut o notificare către cei care au câştigat licitaţia ca împreună cu Consiliul Judeţean să vedem care este viitorul acestui contract, nu ştiu acum să vă spun, este un contract pe care l-am găsit”, a mai spus Marinică Stoian. Acesta nu a putut preciza o dată exactă când se va deschide blocul materno-infantil, o clădire în care mămicele ar putea aduce pe lume copiii în condiţii decente.

Clădirea acestei maternităţi are o istorie destul de interesantă, iar în finalizarea ei aproape că nu mai credea nimeni la un moment dat. În anul 1988, lângă Spitalul Judeţean din Severin au început lucrările de construcţie a unui bloc materno-infantil, modern pentru acea vreme, prevăzut pentru circa 4000 de naşteri câte aveau loc anual atunci în Mehedinţi. Până în 2009 când conducerea de la acea vreme a Consiliului Judeţean Mehedinţi a decis reluarea lucrărilor, se realizase însă doar 58 la sută din scheletul noii construcţii, ani de-a rândul lucrările fiind abandonate, favorizând degradarea. Evident a fost nevoie de o reproiectare având în vedere că acum cifra natalităţii este infinit mai mică, dar cel mai important a fost nevoie de foarte mulţi bani.

Corina Macavei

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Scroll To Top