sâmbătă , 29 ianuarie 2022
NEWS ALERT

EROII REVOLUŢIEI DIN DECEMBRIE 1989 COMEMORAŢI LA TURNU SEVERIN

Eroii Revoluţiei de acum 24 de ani au fost comemoraţi, duminică, şi la Drobeta Turnu Severin de către autorităţile locale şi judeţene, şefi ai instituţiilor publice, cadre militare, membrii Asociaţiei Revoluţionarilor din Mehedinţi şi rudele celor ce şi-au pierdut viaţa la Revoluţia din 1989.

eroi

Cei prezenţi la manifestare au ţinut un moment de reculegere în faţa Monumentului Eroilor de pe strada Crişan, în memoria celor care şi-au dat viaţa pentru libertate.
După momentul de reculegere, oficialităţile şi revoluţionarii mehedinţeni au asistat la  oficierea unei slujbe de pomenire pentru cei trei eroi mehedinţeni, care au murit la Revoluţie şi apoi s-au depus coroane de flori.

Unul din membrii Asociaţiei Revoluţionarilor din Mehedinţi spune că poate cel mai mare drept câştigat în decembrie 1989 este libertatea de a vorbi.

„Nu este România pe care am visat-o, e rău deocamdată, e sărăcie mare, nu sunt locuri de muncă. Singura libertatea este aceea de a putea vorbi fiecare ce vrea”

a spus Paul Popescu.

„Pentru români este o zi mare, o trecere puternică de la un sistem care a pedepsit la un sistem care se doreşte a fi de respect pentru oameni, un moment care a adus libertatea şi se vede că omul poate circula unde doreşte şi când doreşte. Sunt valori care au fost câştigate şi trebuie păstrate, nu mai trebuie să mai ajungem niciodată la ce a fost înainte de 1989. E adevărat că în viaţa socială încă mai este durere şi încă mai este aşteptare. Rezolvările au fost mai mult instituţionale, dar rezolvările cetăţeanului, durerea sufletească şi materială îşi mai aşteaptă rezolvarea”, a spus Dumitru Mareşi, tatăl eroului Eugen Mareşi, mort în timpul Revoluţiei.

Corina Macavei

 

 

 

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top