marți , 19 octombrie 2021
NEWS ALERT

EUGEN GOLEA: „DORIM CA ROMÂNIA SĂ AIBĂ INSTITUŢII LEGITIME”

eugen goleaPartidul Mişcarea Populară nu îşi va retrage de la CCR sesizarea care vizează hotărârea Parlamentului de validare a noului guvern, a declarat astăzi preşedintele PMP Mehedinţi, Eugen Golea.

În opinia liderul PMP Mehedinţi o pronunţare a CCR în acest caz este extrem de utilă sănătăţii constituţionale a relaţiilor dintre Parlament, Guvern şi Preşedinţie.

„Nu dorim să menţinem un conflict instituţional, ci să nu se creeze un precedent periculos. Dorim ca România să aibă instituţii legitime, iar CCR este în măsură să pună ordine într-o situaţie care nu a mai avut precedent. Demersul nostru este unul sanitar în ceea ce priveşte relaţia dintre instituţii şi desemnarea de funcţii”

a declarat Eugen Golea.

PMP este partidul care a lansat ideea contestării guvernului Ponta 3 la Curtea Constituţională. Lideri PMP precum Elena Udrea sau Cristian Preda au semnalat primii că procedura anunţată pentru instalarea guvernului Ponta 3 e „viciată” şi au afirmat că PMP va contesta la Curtea Constituţională un eventual vot al Parlamentului pentru noul guvern. Cristian Preda a spus că un guvern Ponta 3 va fi în afara Constituţiei dacă va opta pentru o altă formulă politică, cu noi miniştri, şi că hotărârea Parlamentului de a valida un astfel de guvern poate fi atacată la CCR. Elena Udrea a spus clar că PMP va ataca la Curtea Constituţională noul executiv şi a făcut un apel la toate forţele politice din opoziţie să se alăture demersului.

„PMP este de acord cu preşedintele Traian Băsescu: nu trebuie lăsate să treacă diverse formule şi diverse decizii parlamentare care ar putea încălca Constituţia. Partidul Mişcarea Populară consideră că votul majorităţii parlamentare pentru guvernul Ponta încalcă Constituţia. Acordul semnat între PSD, UDMR, PC şi UNPR modifică programul de guvernare al USL asumat în decembrie 2012. Această modificare trebuia votată în Parlament, însă guvernul nu şi-a asumat această modificare”, a mai spus Eugen Golea.

Prin acest demers, PMP a dorit să sancţioneze „abuzul” făcut de Victor Ponta şi de majoritatea parlamentară şi să atragă atenţia că „votul nici unei majorităţi nu trebuie făcut cu încălcarea Constituţiei”.

Corina Macavei

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top