miercuri , 27 ianuarie 2021
NEWS ALERT

EVAZIONIŞTI DE STREHAIA „TRANSPORTAU” TABLĂ ÎN INDIA CU OLTCITUL

OLYMPUS DIGITAL CAMERAO grupare infracţională organizată din Strehaia specializată în activităţi ilegale de evaziune fiscală, fraude vamale şi spălare de bani ce avea ca finalitate obţinerea în mod injust a unor sume mari de bani de la bugetul de stat a fost destructurată de poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Mehedinţi – ITPF Timişoara, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. Mehedinţi.

Prin achiziţionarea fictivă a unei cantităţi de 775,385 tone de tablă silicioasă, transformarea fictivă a acesteia în deşeuri, exportarea ei tot fictivă în India şi încasarea în mod nejustificat a taxei pe valoarea adăugată de la bugetul de stat, gruparea infracţională a cauzat statului român un prejudiciu în valoare de 1.322.378 dolari SUA. În soluţionarea cazului, politiştii de frontieră, coordonaţi de procuror D.I.I.C.O.T., au colaborat cu autorităţile din China, Danemarca şi India.

În multe cazuri, cercetările desfăşurate de către poliţiştii de frontieră mehedinţeni au scos la vedere situaţii hilare prin aceea că în multe cazuri transportul unor cantităţi mari de tablă silicioasă (de exemplu 25 de tone, 11 tone, 13 tone) se efectuau pur şi simplu cu autoturisme de clasă mică precum Dacia Logan, Ford Transit, Oltcit, ceea ce faptic este imposibil. Toate facturile fiscale prin care membrii grupului infracţional se aprovizionau cu tablă silicioasă erau emise de firme fantomă care nu existau efectiv unde aveau declarat sediul social.

Corina Macavei

Vom reveni cu amănunte

 

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Scroll To Top