duminică , 5 decembrie 2021
NEWS ALERT

EVAZIUNE FISCALĂ DIN AFACERI CU FIER VECHI LA DROBETA TURNU SEVERIN

O firmă specializată în comerţul deseurilor şi resturilor din Drobeta Turnu Severin este suspectată de DIICOT de evaziune fiscală în valoare de 500 000 de euro, într-un dosar în care sunt implicate mai multe firme şi persoane din Mehedinţi, Dolj, Olt, Ilfov şi Giurgiu.

mascatiProcurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Craiova, împreună cu poliţişti din cadrul Brigăzilor de Combatere a Criminalităţii Organizate Craiova şi Bucureşti şi inspectori din cadrul Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală, au efectuat luni, 19 percheziţii în Dolj, Mehedinţi, Olt, Ilfov şi Giurgiu, la sediile sociale şi punctele de lucru ale unor persoane juridice şi la domiciliile membrilor unui grup infracţional, specializat în infracţiuni de evaziune fiscală.

În cadrul percheziţiilor, autorităţile judiciare au urmărit identificarea şi ridicarea de sisteme informatice, mijloace de stocare a datelor informatice şi înscrisuri cu valoare probativă privind activităţi comerciale ilicite.

Prejudiciul în dosar se ridică la un million de euro, potrivit anchetatorilor, cea mai mare sumă fiind în sarcina unei societăţi din Drobeta Turnu Severin.

“Procurorii DIICOT şi poliţiştii B.C.C.O. Craiova – Serviciul de Combatere a Finanţării Terorismului şi Spălării Banilor investighează activitatea infracţională a unui grup organizat care începând cu anul 2011 a prejudiciat bugetul de stat cu aproximativ un milion de euro, utilizând mai multe societăţi comerciale „fantomă” pentru a justifica provenienţa deşeurilor feroase şi neferoase valorificate, una dintre firmele implicate – SC GRAND ELECTRO SRL Drobeta Turnu Severin – fiind suspectată că a creat un prejudiciu de peste 500.000 de euro prin declararea fictivă a mai multor achiziţii de deşeuri feroase şi neferoase, care aparent ar fi fost livrate unei firme din Bulgaria.”, se arată într-un comunicat DIICOT.

Firma SC GRAND ELECTRO SRL figurează ca având sediul pe strada Alion din Drobeta Turnu Severin.

Oana Mitu

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top