miercuri , 8 decembrie 2021
NEWS ALERT

EVAZIUNEA ÎN PANIFICAŢIE ESTE ÎN FLOARE. POLIŢIŞTII AU CONFISCAT 16 MAŞINI CARE TRANSPORTAU PÂINE FĂRĂ ACTE

Două luni le-au fost suficiente poliţiştilor de la Serviciul de Investigare a Fraudelor din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Mehedinţi să se convingă şi să aducă argumente că în panificaţie evayiunea aduce profituri patronilor.

masini cu paine

Astfel, de la 1 septembrie şi până în prezent, poliţiştii au confiscat 16 autovehicule şi au constatat 23 de infractiuni în cadrul acţiunii “Vatra 2013”. Cele 16 maşini au fost confiscate în trafic. Practic şoferii livrau cantităţi importante de pâine către diverse magazine din localităţile din judeţul Mehedinţi fără aviz de însoţire a mărfii. Practica este uzuală în rândul societăţilor care produc şi livrează produse de panificaţie, care duc spre vânzare cantităţi importante de pâine şi încasează contravaloarea fără să emită actele necesare. În acest fel se sustrag de la plata impozitului pe profit.

roxana visan„În aceste prime două luni au fost aplicate sancţiuni contravenţionale în valoare de peste 500 000 de lei. Peste 1200 de poliţişti din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor, Ordine Publică, Transporturi au identificat activităţile pe această linie, oprind în trafic 1360 de autovehicule, efectuând aproximativ o mie de controale la societăţi comerciale dar şi persoane fizice. Au fost constatate 23 de infracţiuni de evaziune fiscală fiind cercetate 18 persoare şi aplicate 1662 de sancţiuni contravenţionale 502 660 lei.”, a explicat putătorul de cuvânt al IPJ Meheidnţi, Roxana Vişan.

Valoarea produselor ridicate în vederea confiscării este de 28 600 lei, fiind de asemenea confiscate 16 autovehicule a căror valoare depăşeşte 200 000 lei.  La nivel naţional, judeţul Mehedinţi se află pe primul loc în ţară, la numărul de autoturisme confiscate în cadrul acţiunii „Vatra 2013”.

Oana Mitu

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top