joi , 2 decembrie 2021
NEWS ALERT

EVENIMENT JUBILIAR LA COLEGIUL NAŢIONAL TRAIAN

Elevii prestigiosului Colegiu Naţional Traian sărbătoresc astăzi 130 de ani de la înfiinţarea unităţii şcolare. La evenimentul jubiliar sunt prezenţi reprezentanţii autorităţilor locale, ai Inspectoratului Şcolar Mehedinţi, dar şi părinţii elevilor.

mars

Centrul Severinului a prins viaţă în această după-amiază, când peste 1000 de elevi ai Colegiului Naţional Traian au susţinut un moment artistic la Fântâna Cinetică. Părinţii, dar şi trecătorii s-au oprit în loc şi au imortalizat momentul cu telefoanele mobile ori camerele de filmat. La eveniment au fost prezenţi şi reprezentanţii autorităţilor locale, o parte din ei fiind chiar foşti elevi ai acestui liceu, precum viceprimarul Severinului, Marius Screciu ori subprefectul de Mehedinţi, Octavian Tuţu.

mars 1

„Astăzi sărbătorim 130 de existenţă a liceului, o unitate şcolară  încărcată de istorie. Este o sărbătoare superbă şi sunt mândru că am fost şi eu elev al acestui colegiu. Felicit organizatorii pentru această paradă şi trebuie să spun că Liceul Traian este şi va fi portstindardul învăţământului mehedinţean şi unul din cele mai bune licee din România”, a spus viceprimarul Marius Screciu.

„Comunitatea este alături de noi. Sunt 130 de ani de la înfiinţarea liceului Traian, şcoală emblematică a învăţământului mehedinţean şi am organizat manifestări deosebite, o reînviere a tradiţiei, este vorba de parada care s-a organizat prima dată la 1893, avem o manifestare jubiliară şi toată comunitatea este alături de noi pentru că suntem şcoala elitelor din această parte a şcolii”, a spus, la rândul ei, Manuela Praja, directorul Colegiului Naţional Traian.

Începând cu orele 17,00, marşul festiv a pornit de la Colegiul Traian, a ajuns la Fântâna Cinetică unde a avut loc un moment artistic al elevilor, a continuat pe lânga Primărie şi Turnul oraşului, fostul Bazin de apă, apoi a intrat în linie dreaptă în zona de promenadă Crişan. La  festivitatea aniversară: “Colegiul Naţional Traian, 130 ani de traditie şi excelenţă” nu au lipsit discursurile invitaţilor, Gala Olimpicilor Naţionali, spectacolul elevilor.

mars 2

La ora 20.00 este programat un concert în aer liber, cu invitat special GUESS WHO, după care distracţia va continua în Clubul Equinox cu participarea liceeniilor, profesorilor şi părinţilor.

Corina Macavei

 

 

 

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top