joi , 9 decembrie 2021
NEWS ALERT

EXERCIŢIU DEMONSTRATIV: O TIGAIE A LUAT FOC PE ARAGAZUL LĂSAT APRINS

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Drobeta” a organizat luni puncte de informare mobile, expoziţii cu tehnica şi mijloacele de intervenţie din dotare, dar şi activităţi practice de informare preventivă. Toate aceste activităţi au loc cu prilejul sărbătoririi Zilei Pompierilor din România.

pompieri

O tigaie care a luat foc pe aragazul lăsat aprins şi metodele de stingere a flăcărilor nu au constituit singurul moment de atracţie pentru cetăţenii aflaţi la cumpărături în centrul comercial de pe str. Constructorului, din municipiul Drobeta Turnu Severin.

Copiii, care-şi însoţeau părinţii la cumpărături, au avut parte de transport cu targa până la ambulanţa SMURD. Tot astăzi, în intervalul orar 10.00-14.00, cei care au dorit au putut să încerce casca de protecţie şi să urce la volanul autospecialelor de stins incendii.

pompieri copii 1

Atraşi, ca întotdeauna, de autospecialele pompierilor, copiii au avut din nou ocazia      să-şi  imagineze, pentru câteva momente, că sunt pompieri.

„Aceste activităţi sunt organizate cu ocazia sărbătoririi Zilei Pompierilor din România. În acest an, la data de 13 septembrie, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Drobeta” al judeţului Mehedinţi aniversează 166 de ani de la o dată memorabilă în tradiţia armei pompierilor: lupta eroică purtată, la 13 septembrie 1848, de pompierii militari din Bucureşti împotriva trupelor otomane venite să înfrângă mişcarea revoluţionară română”, a precizat Ramona Nistor, purtătorul de cuvânt al ISU „Drobeta”.

Astfel de activităţi vor continua şi în zilele următoare, în celelalte centre comerciale din municipiu, dar şi pe str. Crişan, acolo unde pompierii vor fi din nou prezenţi. (C.M.)

 

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top