miercuri , 19 ianuarie 2022
NEWS ALERT

EXPOZIŢIE LA MUZEUL DE ARTĂ

La Muzeul de Artă Drobeta Turnu-Severin a avut loc marţi vernisajul expoziției personale”Metamorfoze citadine sub semnul lui Apolodor” de Cristian Popa. Un eveniment organizat în parteneriat cu Muzeul de Artă Craiova, la care a  fost prezent şi directorul acestei instituţii, Florin Rogneanu.

expozitie

Lucrările artistului craiovean au fost prezentate pentru prima oară publicului larg, pentru viitor Cristian Popa intenţionând să organizeze la Bucureşti o expoziţie asemănătoare. Este o expoziţie mai puţin obişnuită întrucât prezintă o colecţie de artă-obiect, realizată după o tehnică proprie.

„Expoziţia este ieşită acum din atelier şi lucrările acestea nu au fost deloc expuse. Mi-e greu să vorbesc eu despre lucrările mele. Sunt nişte gânduri acumulate în timp, în zeci de ani, eu fac sculptură în metal deci de ani de zile cochetez şi merg şi pe lucrări bidimiensionale pentru că mă exprim în ceea ce cred eu la timpul respectiv. Nu mă exprim numai în metal sau numai în piatră, eu am încercat să măresc orizontul şi cât trăiesc să caut. Lucrările mele dacă vă uitaţi cu mare atenţie au simţul volumului, simţul sculpturii”, a spus Cristian Popa la Turnu Severin.

Născut la 25 februarie 1958, Segarcea, jud. Dolj, Cristian Popa a absolvit Universitatea Națională de Artă București- Facultatea de Arte Decorative și Design, secția C.S.M.- metal, Universitatea din Craiova- Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor–Master- Managementul Organizațiilor Publice. Din 1996 – membru al Uniunii Artiștilor Plastici din România, 2002-2003 – Vicepreședinte al U.A.P R. filiala Craiova, 2003-2010 – Presedinte al U.A.P.R. filiala Craiova, Membru al Consiliului Național al U.A.P.R., Membru Vis Arta, 2010-2012 – Vicepreședinte pe țara al Uniunii Artiștilor Plastici din România.

Premii

-2009 -Medalia ‘’Ion Popescu Negreni ‘’

-2008- Diploma de Excelență acordată de Muzeul de artă Craiova

-2007- Premiu pentru sculptură – la ”Salonul municipal de artă Craiova”

-2006 –Premiu pentru arta decorativă – la Salonul municipal de artă Craiova – Muzeul de artă Craiova

-2006 -Premiul Ion Andreescu pentru artă decorativă – la bienala artelor ”Ion Andreescu” – Buzău

-2004 –Premiul Uniunii Artiștilor Plastici din România pt. activitatea artistică.

Corina Macavei

 

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top