sâmbătă , 23 ianuarie 2021
NEWS ALERT

FĂRĂ APĂ CALDĂ. DISCUŢIILE ÎNTRE CONDUCEREA RAAN ŞI ADMINISTRATORII ASOCIAŢIILOR DE LOCATARI AU RĂMAS CA-N TREN

Administratorul special al Regiei Autonome pentru Activităţi Nucleare s-a întâlnit luni după-amiază cu administratorii asociaţiilor de proprietari din Drobeta Turnu Severin pentru a încerca identificarea unor soluţii de plată a facturilor restante la agentul termic. La întâlnire a răspuns însă un număr mic de administratori.

conducerea

Întâlnirea a fost programată, după ce RAAN-ul – furnizorul de agent termic pentru municipiul Drobeta Turnu Severin – a oprit apa caldă în întreg oraşul începând cu data de 1 iulie.

Conducerea RAAN-ul a convocat administratorii asociaţiilor de proprietari la o întâlnire la Casa Tineretului în speranţa că aceştia vor înţelege că trebuie achitate facturiile restante. RAAN are de recuperat de la populaţie pentru agentul termic furnizat 44 de milioane de lei, însă gradul de colectare este de doar 6 la sută.

Contrar intenţiei RAAN-ului de a impulsiona asociaţiile să plătească datoriile, măsura opriri apei calde nu a făcut altceva decât să irite severinenii, care acum s-au îndreptat spre magazinele de profil pentru achiziţionarea de boylere şi mai puţin spre caseriile asociaţiilor de proprietari. Voalat, administatorul special al RAAN-ului a adus în discuţia şi problema furnizării agentului termic în sezonul rece 2014-2015, care rămâne sub semnul întrebării.

„Încerc împreună cu asociaţiile de locatari să găsesc nişte soluţii de majorare a încasărilor. Gradul de încasare de la asociaţii este cel mai mic din România şi se ridică la 6 la sută din valoarea facturată. Astăzi aşteptam că după măsura aceasta de oprire a apei calde, facturile să crească nici vorba de aşa ceva, facturile au scăzut cu 20.000-30.000 în fiecare zi, ceea ce înseamnă din punctul meu de vedere că oamenii nu se gândesc pentru viitor pentru că problema încălzirii trebuie trată pentru viitor şi nu de pe azi pe mâine. E bine ca oamenii să înţeleagă că numai aşa se poate rezolva problema, achitându-şi facturile”, a declarat administratorul special al RAAN, Marian Viorel.

La întâlnire au fost prezenţi şi cei doi viceprimari ai oraşului, Marius Screciu şi Romulus Vîlcu.

screciu„RAAN-ul trebuie să înţeleagă că banii care îi are de încasat în general, grosul acestor bani, se află în altă parte nu la cetăţeni. Nu faptul că nu s-au plătit aceste utilităţi îi trimit pe cei de la RAAN să oprească apa caldă în acest moment. Eu cred că vom găsi înţelepciunea necesară să deblocăm situaţia din oraş şi RAAN să poată să-şi încaseze o parte din bani, dar nu să suferim toţi ceilalţi pentru cei care nu reuşesc să-şi plătească utilităţile în fiecare lună”, a declarat viceprimarul Marius Screciu.

ŞI iată administratorul unei asociaţii de locatari a venit cu o propunere interesantă care ar rezolva situaţia în mod just, fără să afecteze asociaţiile de proprietari care nu au datorii. Este nevoie însă de o lege prin care conducerilor acestor asociaţii să li se confere dreptul de a monta sigilii în apartamentele persoanelor rău-platnice.

„Acum este un caz fără precedent fiindcă nu s-a mai oprit niciodată apa caldă la tot oraşul. Probabil această oprire bruscă este din cauza datoriilor care s-au acumulat pe asociaţii, dar ca o părere personală, ar trebuie să se reglementeze prin lege ca asociaţiile de proprietari să poată să facă sigilare numai la persoanele care sunt rău-platnice. Şi automat sigilându-i pe apă caldă, pe apă rece, el este obligat să vină să-şi plătească datoriile. Nu este posibil pentru ca pentru 2-3 pe scară care sunt rău-platnici oprim apa caldă la toată asociaţia”, a spus administratorul unei asociaţii de proprietari din Turnu Severin.

administratori

Pe parcursul întâlnirii, discuţiile s-au aprins, pe de o parte administratorii asociaţiilor reclamând modul abuziv în care RAAN o oprit apa caldă în tot oraşul, inclusiv la asociaţiile fără datorii, pe de altă parte administratorul special al RAAN-ului, care cere ca orice alt furnizor plata facturilor.

Una peste alta totul a rămas ca-n tren, iar problema reluării furnizării apei calde rămâne una acută pentru severineni.

Corina Macavei

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Scroll To Top