miercuri , 25 noiembrie 2020
NEWS ALERT

FIICA PREFECTULUI DE MEHEDINTI SI PRESEDINTELE KLAUS IOHANNIS AU PRIMIT PREMIUL EMINESCU

Preşedintele Klaus Iohannis, dar şi fiica prefectului de Mehedinţi, celebră în Turnu Severin pentru că a participat la emisiunea „Burlacul”, au primit premii la cea de-a 25-a ediţie a Festivalului Internaţional de Literatură „Mihai Eminescu”, care are loc zilele acestea la Turnu Severin.

irina

La Drobeta Turnu Severin are loc, în perioada 13-15 ianuarie, Festivalul Internaţional de Literatură „Mihai Eminescu”, eveniment ajuns la cea de –a 25-a ediţie.

Ieri, în prima zi a festivalului, scriitori locali prezenţi la eveniment au rămas surprinşi să constate că printre premianţi se numără şi Irina Drăghiea, despre care severinenii ştiu doar că este fiica prefectului de Mehedinţi şi că a participat la emisiunea „Burlacul”. Irina Drăghiea a fost în mijlocul unui scandal de răsunet în 2012 atunci când Inspectoratul Şcolar Mehedinţi o instalase în funcţia de director al Liceului Pedagogic din Turnu Severin. Profesorii de la acest prestigios colegiu au protestat, astfel că „burlăciţa” a fost îndepărtată din funcţie de ministrul de la acea vreme, Ecaterina Andronescu.

Miercuri, la Orşova, în cea de-a doua zi a festivalului, juriul festivalului a acordat marele premiu preşedintelui Klaus Iohannis pentru volumul „Pas cu pas”. Premiul a fost înmânat consilierului prezidenţial Andrei Dan Muraru de către academicianul Mihai Cimpoi, preşedintele juriului festivalului. Şocul a fost total pentru asistenţă, având în vedere că printre organizatori se numără şi Centrul Cultural “Nichita Stănescu”, instituţie aflată în subordinea Consiliului Judeţean Mehedinţi, condus interimar, în lipsa baronului Adrian Duicu, de pesedistul Aladin Georgescu.

Corina Macavei

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Scroll To Top