miercuri , 27 octombrie 2021
NEWS ALERT

FIRMA ADMINISTRATĂ DE CORNEL STROESCU ÎN TOPUL NAŢIONAL AL FIRMELOR PRIVATE DIN ROMÂNIA

DSCF9303Festivitatea de premiere a celor mai puternice întreprinderi mici şi mijlocii private din România va avea loc pe 28 octombrie, la Palatul Parlamentului. La eveniment este invitat în calitate de administrator al Hastro Şovarna şi preşedintele APA Mehedinţi, Cornel Stroescu.

Sala Alexandru Ioan Cuza a Palatului Parlamentului din Capitală găzduieşte pe 28 octombrie, începând cu ora 9.30 cea dea XXII-a ediţie a Topului Naţional al Firmelor din România, ediţia 2013. Organizatorii reprezentanţii Consiliului Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România scriu că evenimentul este unul de referinţă pentru mediul de afaceri românesc pentru că acum vor fi recunoscute meritele întreprinzătorilor privaţi din România şi promovate la justa valoare cele mai performante întreprinderi româneşti ale anului trecut. Manifestarea este cu atât mai importantă cu cât se bucură de recunoaştere la nivel European şi internaţional a Uniunii Europepe a Artizanatului şi a Întreprinderilor Mici şi Mijlocii (UEAPME) şi a Asociaţiei Mondiale a Întreprinderilor Mici şi Mijlocii (WASME).

Topul 2013 al celor mai importante firme private din România a fost stablit pe baza informaţiilor furnizate de Oficiiul Naţional al Registrului Comerţului, în funcţie de profitul burt, cifra de afaceri, productivitate şi performanţă în afaceri. Vor fi acordate cinci premii şi anume, “Premiul şi trofeul din partea Uniunii Europene a Artizanatului şi a Întreprinderilor Mici şi Mijlocii”, “Premiul şi Trofeul din partea Asociaţiei Mondiale a Întreprinderilor Mici şi Mijlocii”, “Marele Premiu Special la nivel naţional”, “Premile special la nivel naţional pentru firme care s-au remarcat prin performanţe deosebite în diverse domenii de activitate”, dar şi Premiile şi trofeele de excelenţă în afaceri.

Clasamentul celor mai apreciate firme din România a fost stabilit în urma depunerii  bilanţului contabil a nu mai puţin de 605.646 de societăţi comerciale din ţara noastră. Este de apeciat că din cele peste 600.000 de firme, societatea lui Cornel Stroescu  a fost clasată după mai multe criterii, între primele 5000 de firme din România, ceea ce este o performanţă extrordinară pentru o societate comercială înfiinţată cu circa zece ani în urmă şi care dezvoltă afaceri şi a reuşit să se impună într-un domeniu extrem de dificil, este vorba de agricultură.

Clasări excepţionale, după zece ani de activitate

Cele trei clasamente au fost realizate după indicele de performanţă, productivitate  şi cifra de afaceri şi profitul brut, la nivel naţional, la nivel, regional şi la nivel judeţean.  Hastro Şovarna, societatea patronată de preşedintele APA Mehedinţi şi al Camerei Agricole Naţionale ocupă un onorant loc 4302 în clasamentul naţional general după indicele de performanţă generală, locul 11004 în clasamentul general naţional, după productivitate şi locul 4246 în clasamentul naţional general după cifra de afaceri. De asemenea, societatea mehedinţeanp se plasează pe locul  1984 în clasamentul naţional general după profitul brut.

În clasamentul regional, stabilit pentru regiunea Sud-Vest Oltenia, Hastro Şovarna s-a plasat în urma performanţelor obţinute pe locurile 202 în clasamentul naţional general după indicele de performanţă generală, 623 în clasamentul general naţional, după productivitate şi 225 în clasamentul naţional general după cifra de afaceri, dar şi pe locul 76 în clasamentul regional după profitul brut.

La nivel judeţean Hastro Şovarna este pe locul 4 în clasamentul după profitul brut, pe  locul 14, în ceea ce priveşte cifra de afaceri şi indicele de performanţă general agreată şi pe locul 51 în clasamentul după productivitate. Toate aceste performanţe sunt la categoria întreprinderi mici, dar Cornel Stroescu spune că Hastro Şovarna este pe punctul să intre în categoria întreprinderilor mijlocii, în urma performanţelor economice înregistrare în ultimii doi ani, când societatea a intrat într-o nouă etapă de dezvoltare ca urmare a implementării a numeroase proiecte europene de anvergură.ministrul

Scurt istoric al investiţiilor

Cornel Stroescu pornea investiţiile în agricultură în 2005. După trei ani în care de afacere se ocupa fratele său, deoarece investitorul era plecat în Germania, Stroescu se întoarce în 2008 în România. Atunci începe dezvoltarea societăţii, care please iniţial de la o suprafaţă cultivată de 100 de hectare. În 2008 suprafaţa cultivată urcă bursc la 400 de hectare,  apoi creşte tot mai mult şi ajunge astăzi la circa 1500 de hectare, parte dintre acestea luate în arendă. Dacă la început Cornel Stroescu lucre cu utilaje cumpărate din Germania, la mâna a doua, de prin 2010 începe modernizarea bazei de utiaje, astfel că astăzi, cu ajutorul fondurilor eurpene, Hastro Şovarna are unele dintre cele mai modern utilaje din ţară. Srte vorba de tractoare, combine, semănători, dar şi echipamente de erbicidare a culturilor. Concomitent. În 2012, Cornel Stroescu depune un proiect european pentru obţinerea de fonduri şi realizarea unei investiţii într-un siloz la Gârla Mare. Visul fermierului de a păstra cerealele obţinute în propriile baze de depozitare şi de a nu mai fi obligat să vândă la preţuri de nimic prinde contur. Proiectul este aprobat şi cu confinanţaremihai_14 de la o bancă germană, silozul este aproape finalizat la Gârla Mare. Este de asemenea unul dintre cele mai modern silozuri din acest colţ de ţară, cu o capacitate de 8000 de tone, şi cu tehnologie germană de depozitare dar şi de control al calităţii cerealelor. Desigur, Cornel Stroescu nu vrea să se oprească aici, ci vrea să continue investiţiile în agricultură. De altfel, el deţine în Mehedinţi şi o fermă cu 20.000 de găini pentru ouă, crescute la sol, care însă nu a fost inclusă în acest top.

“Este o onoare că suntem aici”

“Este onorant pentru noi că am ajuns aici. Suntem plasaţi pe poziţii foarte bune în aceste clasamente stabilite la nivel naţional şi a fost cu atât mai greu cu cât desfăşurăm activităţi într-un domeniu care a trecut prin numersoane transformări în ultimii ani în România. Este vorba desigur de agricultură. Întâmpinăm an de an numeroase dificultăţi, iar acestea sunt legate de foarte mulţi factori, incoerenţa mediului de afaceri, mai ales în domeniul nostru, instabilitatea pieţii atunci când vine vorba de stabilirea preţurilor la cereale, legislaţia românească de asemenea incoerentă şi nu în ultimul rând condiţii meteo tot mai potrivnice agriculturii.  Am fi fost cu siguranţă mult mai sus, dacă judeţul ar fi avut un sistem de irigaţii. Gândiţi-vă că toate aceste performanţe au fost realizate de echipa Hastro Şovarna în competiţie cu multe firme care au investit în agricultură bazându-se pe un sistem de irigaţii, ceea ce este un mare avantaj. Nutrim speranţa că acesta va fi realizat şi în judeţul nostru în următorii ani.  A fost, aşadar, o muncă asiduă, în echipă pentru care le mulţumesc colegilor mei, deoarece fără suportul lor nu am fi fost astăzi aici. Desigur că ne dorim ca în anii viitori, Hastro Şovarna să se claseze şi mai sus în acest top al firmelor la nivel naţional şi sperăm că acest lucru ne va şi reuşi, mai ales că începând cu 2014 cifra noastră de afaceri ne plasează deja în categoria firmelor mijlocii, ceea ce este o mare performanţă . Şi nu aş vrea să închei înainte de a vă spune un aspect foarte important, în opinia mea. Toate aceste performanţe sunt realizate pe muncă cinstită, fără contracte cu statul şi luând foarte în serios posibilitatea investiţiilor cu fonduri europene“.

Mihai Bădescu

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top