joi , 9 decembrie 2021
NEWS ALERT

FISC: PRIMĂRIA ORŞOVA RISCĂ SĂ I SE BLOCHEZE CONTURILE

Conducerea Serviciului Fiscal Orşova confirmă începerea procedurii de executare silită a Primăriei Orşova, suma de 17 000 lei pe care Consiliul Local o datorează pentru nepunerea în aplicare a unei hotărâri judecătoreşti majorându-se în fiecare zi.

primaria orsovaÎn condiţiile în care Primăria Orşova a fost somată să achite o amendă de peste 17 000 lei pentru nepunerea în aplicare a hotărârii Curţii de Apel Craiova care viza încetarea mandatului unui consilier local înainte de termen, exclus din Partidul Democrat Liberal, iar municipalitatea refuză să o achite, suma creşte cu fiecare zi de întârziere.

Cel mai grav este că banii sunt plătiţi de la buget, deşi aleşii locali sunt cei responsabili de nerespectarea legii.

„În acest caz s-a început procedura de executare silită faţă de Primăria Orşova. În situaţia în care nu se vor achita sumele datorate se va pune poprire pe conturile Primăriei Orşova.”, a declarat şefa Serviciului Fiscal Orşova, Alexandra Băloi.

În aceste condiţii, Primăria poate intra în incapacitate de plată, iar de suferit în acest caz nu au nicidecum consilierii, ci beneficiarii ajutoarelor sociale sau cei ai indemnizaţiilor de handicap.

Viceprimarul municipiului Orşova, Constantin Negulescu a declarat vineri, că hotărârea va fi pusă în aplicare în şedinţa de Consiliu Local din luna iunie.

Până atunci, însă, amenda creşte în fiecare zi cu 20% din salariul minim brut.

Decizia definitivă a Curţii de Apel Craiova pe care Consiliul Local Orşova nu a respectat-o a fost dată în data de 15 februarie 2014, când instanţa a decis că forul local trebuie să ia act de încetarea de drept a mandatului de consilier local a lui Ion Ghergulescu, exclus din partidul pe lista căruia a fost ales.

Oana Mitu

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top