miercuri , 20 octombrie 2021
NEWS ALERT

FIUL PRIMARULUI DIN BRANIŞTEA, REŢINUT PENTRU 24 DE ORE

Fiul primarului comunei mehedinţene Braniştea a fost reţinut pentru 24 de ore, după ce a refuzat recoltarea de probe biologice pentru stabilirea alcoolemiei, acesta refuzând să achite cursa unui taximetrist în Drobeta Turnu Severin, încercând să fugă cu taximetrul şi târându-l pe şoferul acestuia peste o sută de metri.

robert

Poliţiştii din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Mehedinţi l-au reţinut marţi seara, pentru 24 de ore pe Silviu Robert Marin, fiul primarului comunei mehedinţene Braniştea, Ion Marin (PNL), principala acuzaţie fiind aceea de refuz de recoltare a probelor biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Drobeta Turnu Severin vor stabili miercuri dacă individul va fi prezentat instanţei de judecată cu propunerea de arestare preventivă.

Avocatul lui Robert Marin a declarat marţi seara că este firesc ca Robert Marin să refuze recoltarea probelor biologice întrucât clientul său a fost găsit de poliţie ca pieton.

„Se efectuează cercetări pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice. Urmează să se stabilească prin probele care vor fi afişate de către organele de poliţie dacă este sau nu vinovat. Poate să refuze recoltarea probelor biologice fiindcă el a fost luat în calitate de pieton pe stradă, nicidecum nu a fost găsit la volan. Nu poate să spună cineva că l-a găsit în trafic sau la volan conducând un autovehicul”, a declarat avocatul Nicolae Vlădăşel de la Baroul de Avocaţi Mehedinţi.

Fiul primarului din Braniştea a solicitat, marţi seară, un taxi care să îl ducă la intersecţia străzilor Anghel Saligni şi Nicu Cernăianu, din municipiu.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Mehedinţi, Roxana Vişan, la destinaţie, bărbatul a refuzat să achite contravaloarea cursei şi a încercat să fugă din maşină, moment în care taximetristul a ieşit din autoturism, vrând să îl prindă, dar bărbatul s-a urcat la volanul taximetrului şi a încercat să fugă cu maşina.
Pentru că Marin a demarat în trombă, iar taximetristul a încercat să-l oprească, acesta din urmă a fost târât pe asfalt peste o sută de metri, fiind rănit.

Taximetristul a sunat la 112, iar la faţa locului au ajuns un echipaj din cadrul Serviciului Judeţean de Ambulanţă (SJA) Mehedinţi, care l-a transportat la spital, dar şi mai mulţi poliţişti.

taxiFiul primarului din Braniştea se afla sub influenţa băuturilor alcoolice, potrivit martorilor, dar a refuzat testul cu aparatul etilotest la faţa locului, astfel că a fost transportat la SJA Mehedinţi pentru recoltarea probelor biologice. Şi aici a refuzat recoltarea, fugind pe geamul încăperii în care se afla, într-un moment în care rămăsese singur.    Poliţiştii au reuşit să îl prindă în timp ce bărbatul se pregătea să se urce într-un autobuz, în apropierea SJA Mehedinţi, acesta fiind dus la sediul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Mehedinţi.

Taximetristul rănit a primit îngrijiri medicale, starea sa fiind în afara oricărui pericol.

Pe numele lui Silviu Robert Marin, în vârstă de 33 de ani a fost întocmit dosar penal pentru refuz de recoltare a probelor biologice şi vătămare corporală din culpă.

Oana Mitu

 

 

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top