marți , 19 octombrie 2021
NEWS ALERT

FOCAR DE INFECŢIE APROAPE DE GRANIŢA CU SERBIA DE LA PORŢILE DE FIER II

Focar de infecţie pe malul Dunării la Gogoşu-Mehedinţi, foarte aproape de vama României cu Serbia, la Porţile de Fier II. Într-o staţie de sortare dezafectată a hidrocentralei au fost aruncate cadavrele unor porci.

porci

Aproape de colonia muncitorească de la Porţile de Fier II, dar şi de punctul de intrare în ţară dinspre Serbia, persoane necunoscute au aruncat într-o fostă staţie de sortare a barajului cadavrele unor porci. După aspectul acestora, fără îndoială este vorba de porci proveniţi dintr-o crescătorie.

porci 1Zona întreaga este un imens focar, sunt gunoaie, resturi menajere aruncate la voia întâmplării, resturi din clădiri dezafectate. În plus, în acest loc poţi vedea la tot pasul porci sălbăticiţi, abandonaţi de foştii muncitori din colonia de la Porţile de Fier II. „În zonă sunt şi porci care au rămas abandonaţi de pe vremea când erau muncitori în colonie, care s-au sălbăticit. Nu pot fi prinşi, sunt ca şi porcii mistreţi, fug când văd oameni, exclus să-i prindă cineva”, ne spune un localnic. Tabloul de-a dreptul sinistru este întregit de prezenţa în zonă a şacalilor, care trec Dunărea înot de la vecinii bulgari şi dau atacul la animalele localnicilor din Gogoşu.

Primarul comunei Gogoşu, Jean Rogoveanu, a dispus efectuarea unei anchete pentru stabilirea celor care au aruncat aceste cadavre, mai ales că în zonă se află câteva crescătorii de porci.

„Situaţia este destul de neplăcută, am trimis viceprimarul împreună cu poliţia, cu medicul veterinar de la noi din comună ca să vadă despre ce este vorba, de unde provin. Asta este foarte important, mai ales că în zonă sunt mai multe crescătorii de porci, să vedme cine i-a aruncat acolo, ce s-a întâmplat şi o să luăm măsurile care se impun”, a declarat Jean Rogoveanu. Pentru că în zonă nu vezi ţipenie de om, localnicii nu aveau idee că foarte aproape de casele lor au fost aruncate cadavre de animale.

„Cred că au fost bolnavi de i-a aruncat. Dacă nu i-au îngropat măcar să le fi dat foc. Eu am îngropat odată un porc şi l-au scos câinii. Nu se aruncă nici măcar un pui de găină pentru că microbul se întinde de la unul la altul”, spune Emil Popescu.

Şi Direcţia Sanitar-Veterinară Mehedinţi a declanşat o anchetă în acest pentru stabilirea vinovaţilor.

 

 

 

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top