miercuri , 19 ianuarie 2022
NEWS ALERT

FOCAR DE TBC LA PENITENCIARUL DIN DROBETA TURNU SEVERIN

În Penitenciarul Drobeta Turnu Severin au fost identificate cinci cazuri de tuberculoză. Persoanele condamnate în cauză au fost izolate și incluse într-un program medical specific.

detinuti

Purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Drobeta Turnu Severin, inspector principal Alina Săvescu a declarat luni că în Penitenciarul Drobeta Turnu Severin au fost identificate cinci cazuri de tuberculoză.

“Persoanele condamnate în cauză au fost izolate și incluse într-un program medical specific. De asemenea, la nivelul Penitenciarului a fost declanșată o anchetă epidemiologică, pentru identificarea persoanelor cu care cei cinci deținuți au intrat în contact, urmând ca acestea să fie supuse unor teste medicale de specialitate”, a declarat Săvescu.

Aceeași sursă a mai precizat că deținuții diagnosticați cu TBC nu erau folosite la activități de deservire în interiorul locului de deținere.

Urmare a focarului depistat în Penitenciarul Drobeta Turnu Severin, toată activitatea a fost sistată. Deținuții nu merg la instanțe, chiar dacă au procese programate, vizitele au fost limitate, iar deținuții care au drept de lucru nu sunt scoși la muncă în această perioadă.

Totodată, persoanele din afara penitenciarului, programate la vizită luni, intră în unitate după își dau acordul scris, iar deținuții merg în camera de vizită purtând măști de protecție.

Oana MITU

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top