luni , 18 octombrie 2021
NEWS ALERT

FOŞTII DEŢINUŢI POLITIC ÎŞI VOR COMEMORA CONFRAŢII

La Turnu Severin, pe 9 martie, în ziua prăznuirii celor 40 de Sfinţi Mucenici din Sevastia Armeniei, Asociaţia Foştilor Deţinuţi Politic, filiala Mehedinţi, va organiza un ceremonial de comemorare a tuturor luptătorilor anticomunişti din România.

monument

Ceremonia va avea loc în faţa monumentului dedicat victimelor comunismului din parcul Dragalina.

Un sobor de preoţi, delegați de la Centrul Eparhial din municipiu, va oficia slujba parastasului pentru sufletele tuturor  mehedinţenilor ce s-au mutat la Domnul şi au trecut prin grele încercări în timpul deportărilor şi strămutărilor de amploare în Câmpia Bărăganului.

La monumentul ridicat în parcul Dragalina din municipiu, numeroşi membri ai asociaţiei vor înălţa timp de câteva minute, împreună cu preoţii, rugăciune în memoria celor apropiaţi ai lor care au pierit în timpul regimului comunist şi vor depune jerbe de flori.

Prin legea numărul 247 din 5 decembrie 2011, ziua de 9 martie a devenit Ziua Deţinuţilor Politici Anticomunişti din Perioada 1944-1989. Conform Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului in România, în timpul regimului comunist, în România au existat 44 de penitenciare principale și 72 de lagăre de muncă forțată destinate deținuților politici în care au pătimit peste 3 milioane de români dintre care 800.000 de oameni au murit.

Corina Macavei

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top