marți , 25 ianuarie 2022
NEWS ALERT

FOTO CUM ARATĂ ORŞOVA DUPĂ PRĂPĂDUL DE LUNI

DSCF9999 deschidere DSCF9982 DSCF9983 DSCF9984 DSCF9990 DSCF9992 DSCF9996 DSCF9998

Orşovenii îşi revin cu greu din coşmarul pe care l-au trăit luni, când ploile torenţiale au făcut prăpăd în întreg oraşul. Drumul principal, dar şi faleza Dunării au fost complet acoperite de apă, astfel că marţi, când apele au început să se retragă, întreg carasobilul era plin de nămol.

DSCF9997

Utilajele, dar şi forţe de la MAI încercau marţi să îndepărteze munţii de nămol  de pe strada principală a Orşovei, dar şi de pe faleză, cele mai afectate de apele care s-au scurs de pe deal. Pe anumite porţiuni apa încă era destul de mare pe carosabil, doar autoturismele de teren încumetându-se să circule pe aici. Se lucra de zor, dar cu siguranţă întreaga acţiune de curăţenie va dura câteva zile bune.

Orşovenii nu îşi amintesc să mai fi trăit un astfel de coşmar, iar reţelele de socializare sunt pline de comentarii despre prăpădul din acest oraş.

„Vinovaţii ? Natura deslănţuită căreia nu i se poate opune nimeni şi DEFRIŞĂRILE necontrolate de pe dealurile care înconjoară Orşova !!!!”, spune un orşovean. “Zona sud se confruntă anual cu probleme, dar aşa ceva eu personal nu am văzut niciodată. Autorităţi zero aşa cum sunt în fiecare an, spirit civic zero, neputinţă în faţa naturii zero”, comentează o doamnă.

Din păcate, prăpădul provocat de ploile torenţiale a făcut şi victime la Orşova, un bărbat, şoferul omului de afaceri Cristian Cican pierzându-şi viaţa din cauza unui mal de pământ, care a căzut peste autoturismul în care se afla.

Corina Macavei

 

 

 

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top