duminică , 5 decembrie 2021
NEWS ALERT

FOTO: ORA 13.00: BILANŢUL INUNDAŢIILOR ÎN MEHEDINŢI

Zeci de gospodării din Gvardeniţa, Şimian, Prunişor au fost inundate în urma precipitaţiilor căzute în noaptea de sâmbătă spre duminică.

inundatii 1

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Mehedinţi, circulaţia se desfăşoară în continuare cu restricţii pe DN67, între Drobeta Turnu Severin şi Târgu Jiu, după ce pasajul din localitatea Halânga,  s-a inundat, în cursul după-amiezii de duminică, mai multe motopompe urmând să scoată apa.

INUNDATII 2Totodată, în urma intervenţiei pompierilor cu motopompe şi a voluntarilor, în localităţile afectate, dar şi după ce apele s-au mai retras duminciă, după amiază figurau în continuare 12 gospodării inundate din localităţile Prunişor şi Gvardeniţa.

INUNDATII 3La Prunişor, apa a inundat mai multe gospodării de pe drumul naţional 6, apa atingând în curţile oamenilor chiar şi un metru. Aici localnicii au declarat că nici primarul şi niciun reprezentant al Primăriei nu se aflau duminică în localitate, astfel că sunt nevoiţi să aştepte pe uliţe să se retragă apele pentru a intra în case, întrucât nu s-a intervenit.

INUNDATII 4Totodată, în aceeaşi zonă, între localităţile Prunişor şi Igiroasa, viitura a rupt terasamentul de cale ferată pe o distanţă de 300 de metri, iar circulaţia feroviară între Drobeta Turnu Severin şi Craiova este blocată.

INUNDATII 5În cursul zilei de duminică, reprezentanţii CFR au mers la faţa locului, dar calea ferată este grav afectată, în urma viiturii, fiind nevoie de lucrări de amploare.

Reprezentanţii Poliţiei Transporturi Mehedinţi au declarat pentru mhalert.ro că pentru lucrări, este nevoie ca CFR să contracteze o firmă specializată, astfel încât circulaţia ar urma să fie blocată aproximativ o lună de zile.

CALATORI 1În aceste condiţii, călătorii sunt transbordaţi cu autocarele peste zona afectată.

Zeci de călători care circulau duminică dimineaţa cu trenul InterRegio pe direcţia Timişoara Nord – Bucureşti Nord au aşteptat zeci de minute în apropiere de Prunişor un autocar care să îi transporte la trenul de legătură care să îi ducă la destinaţie.

Tot în judeţul Mehedinţi, în urma precipitaţiilor au fost inundate 20 de hectare de teren agricol, patru hectare de teren arabil şi patru hectare de păşuni.

INUNDATII6Potrivit reprezentanţilor Apelor Române Mehedinţi, în noaptea de sâmbătă spre duminică s-au înregistrat 71 litri pe metrul pătrat în zona Tarniţa şi 62 de litri pe metrul pătrat la Halânga.

INUNDATII7

Oana Mitu

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top