miercuri , 28 iulie 2021
NEWS ALERT

FOTO: SARBATOAREA LILIACULUI DE LA PONOARELE 2015

Pădurea ce Liliac din comuna mehedinţeană Ponoarele a fost gazda sărbătorii câmpeneşti devenită tradiţie pentru zona de nord a judeţului Mehedinţi, mii de oameni participând duminică la spectacolele de muzică populară organizate pe platoul din pădure.

ponoare (1)

Pădurea de liliac de la Ponoarele se întinde pe o suprafaţă de peste 20 de hectare şi face parte din rezervaţia naturală Platoul Mehedinţi. Chiar dacă temperaturile scăzute din zona de munte nu au favorizat înflorirea liliacului, mii de oameni din toată ţara au mers duminică la sărbătoarea câmpenească organizată de Primăria comunei Ponoarele.

ponoare

Spectacolele de muzică populară şi dansuri tradiţionale au început duminică, la primele ore ale dimineţii, iar primii care au urcat pe scena de pe platoul Pădurii de Liliac au fost micii artişti din zona de nord şi din Drobeta Turnu Severin, acompaniaţi de Ansamblul Danubius al Centrului Cultural Mehedinţi. Copiii de-o şchioapă au purtat cu mândrie portul popular, iar vocile lor au răsunat parcă în speranţa că bumbii liliacului vor înflori dezmierdaţi şi de razele soarelui.

IMAG0495

Pe platoul unde se sărbătoreşte anual liliacul, au venit comercianţi din toate zonele ţării cu dulciuri tradiţionale româneşti, mici, bere, costume populare şi jocuri distractive pentru copii.

Sărbătorile câmpeneşti mehedinţene reunesc familii, adună laolaltă gânduri bune şi dau putere oamenilor locului să-şi pună experienţa în slujba dezvoltării judeţului. La Sărbătoarea Liliacului de la Ponoarele a participat şi deputatul Ion Cupă, împreună cu familia.

IMAG0507

Pentru ediţia de anul acesta a Sărbătorii Liliacului, Consiliul Local al comunei Ponoarele a alocat 25 000 de lei. Primarul Georgică Pătraşcu s-a arătat mulţumit că vremea a fost frumoasă, iar soarele a favorizat prezenţa numeroasă.

IMAG0496

„Este o sărbătoare pe inima ponorenilor, este o sărbătoare datorită Bunului Dumnezeu, care ne-a lăsat ca astăzi să avem o zi splendidă, turiştii au venit din toate colţurile ţării. Atât ponorenii, cât şi locuitorii satelor vecine, astăzi se distrează împreună pe platoul sărbătorii cu liliac.”, a declarat Georgică Pătraşcu.

Pe de altă parte, miile de oameni au aşteptat cu nerăbdare ca pe scena din Pădurea cu Liliac să urce artista de muzică populară, Niculina Stoican, primită în aplauzele publicului.

11054336_952338491472398_3774229241890993342_o

Originară din zona de nord a judeţului Mehedinţi, Niculina Stoican a fost declarată cetăţean de onoare al comunei Ponoarele pentru faptul că promovează zona şi este alături de locuitori în toate momentele importante. Le-a transmis celor prezenţi la Sărbătoarea Liliacului că poartă cu mândrie în ţară, calitatea de „mehedinţean” şi în curând se va îndrepta „aproape definitiv către zona de nord a judeţului Mehedinţi, acolo unde s-a născut.”

niculina stoican„Acasă întotdeauna te simţi minunat, mă simt în elementul meu, mi-e foarte bine. Vin foarte des în zonă, din ce în ce mai des, pentru că Dumnezeu a fost bun cu mine şi mi-a îndreptat şi alţi pasi, nu numai cei artistici încoace şi cât de curând cred că lucrurile mă vor îndrepta aproape definitiv către zona de nord a judeţului Mehedinţi, acolo unde m-am născut.”, a declarat Niculina Stoican, la Ponoarele.

Niculina Stoican este şi directorul Festivalului „Ponoare, Ponoare”, care se desfăşoară anual, la începutul lunii august şi care a devenit deja, o rampă de lansare a noii generaţii de artişti ai ţării.

ponoare (2)

Pentru ca oamenii să petreacă în condiţii de sigurnaţă, zeci de poliţişti din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Mehedinţi şi jandarmi au fost mobilizaţi în comuna Ponoarele.

Oana Mitu

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top