miercuri , 26 ianuarie 2022
NEWS ALERT

FOTOGRAFIA ZILEI: CUM SE FERESC OAMENII DE CANICULA LA CAMP!

Temperaturile depășesc lejer 40 de grade Celsius, în această perioadă, în câmp, în localitățile mehedințene, unde soarele este foarte puternic. Unde mai pui că este și campania de recoltare a culturilor păioase astfel că mulți oameni sunt nevoiți să suporte fiertoarea ore în șir.

Pe nea Ion Cîrlig, din Gârla Mare l-am găsit miercuri, la marginea lanului de grâu pe care aștepta să îl treiere. Cum gloria se defectase și aștepta să vină alta, în jurul prânzului spera ca măcar spre seară să ajungă acasă. Bărbatul luase de dimineață o sticlă de apă și o prelată pe care se gândise să o folosească după cum are nevoie, adică să-l ferească și de ploaie, și de soare. Așa se face că a amenajat în mijlocul câmpului un cort, cu ajutorul bicicletei, sub care a căutat umbra care să îi ajute inima să reziste până ce la parcela lui ajungecombina mult așteptată.

IMAG0885

”Aici stau să treier. Poate stău până deseară, că se anunță o ploaie cu vijelie și poate pierd grâul. Am pus aici, pentru umbră, să stăm de căldură, poate și de ploaie. Am patru zile de când stau aici. A venit o glorie, i s-a rupt axul, așteptăm alta.”, a declarat Ion  Cîrlig din Gârla Mare.

 

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top