marți , 19 octombrie 2021
NEWS ALERT

FRUNTAŞI LA NUMĂRUL DE MAŞINI PE CAP DE LOCUITOR: UNUL DIN PATRU MEHEDINŢENI ARE AUTOTURISM

În judeţul în care şomajul a depăşit 10%, în care tinerii cu studii superioare nu au unde să se angajeze, în care aproape 7 000 de locuitori trăiesc din ajutorul social, iar factura la încălzire devine o povară, numărul maşinilor pe cap de locuitor ne urcă în topul celor în care bunăstarea pluteşte în aer. Potrivit Serviciului Public Comunitar de Permise Auto şi  Înmatriculări , în Mehedinţi sunt înmatriculate 68 000 de autovehicule, ceea ce înseamnă că în medie, fiecărei familii de patru persoane îi corespunde o maşină.

masini

Potrivit ultimului recensământ al populaţiei, în judeţul Mehedinţi locuiesc 265 390 de persoane, important fiind faptul că cei mai mulţi sunt pensionari şi nicidecum angajaţi cu salarii de peste 2000 de lei. Chiar şi aşa, la momentul actual, parcul auto cuprinde 68 000 de vehicule. Dacă este să ne gândim la anul 2013, marcat de disponibilizări şi scăderi salariale, acest lucru nu s-a evidenţiat şi în numărul maşinilor înmatriculate. Seful Serviciului Public Comunitar de Permise Auto şi  Înmatriculări, Dornel Nache susţine că bilanţul anului trecut arată că s-au înmatriculat de două ori mai multe maşini decât numărul celor radiate din circulaţie.

„La Compartimentul Înmatriculări şi Evidenţă Vechicule Rutiere, în anul 2013 au fost efectuate 8 115 operaţiuni de înmatriculare permanent, s-au operat 4480 radieri din circulaţie şi au fost atribuite 5875 autorizaţii provizorii.”, a declarat Dorinel Nache.

În Mehedinţi, anul trecut a crescut şi numărul persoanelor care au obţinut permis auto.

Astfel, în 2013 au trecut de proba practică pe calculator puţin peste jumătate dintre cei 11. 911 candidaţi. Candidaţii au trecut cu bine şi peste proba practică a obţinerii permisului de conducere. Peste 70% dintre cei înscrişi au fost declaraţi admişi.

Oana Mitu

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top