sâmbătă , 11 iulie 2020
NEWS ALERT

FUNCŢIONARII APIA, PREFECTURA ŞI CAMERA AGRICOLĂ PLEACĂ ÎN CAMPANII DE INFORMARE ÎN JUDEŢ. Află aici unde vor merge!

Zeci de fermieri care trebuie să depună în această perioadă cererea pentru plata pe suprafaţă se confruntă cu numeroase probleme. Fie secretarii primăriei îi trimit la notar să facă declaraţia pe propria răspundere, fie dosarele nu sunt întocmite cum trebuie, iar fermierii sunt purtaţi pe drumuri. Ca să îi înştiinţeze pe oameni şi pe funcţionari, reprezentanţii APIA, cei ai Prefecturii şi ai Camerei Agricole au lansat o campanie de informare. În această sătămână vor face un turneu la toate centrele APIA din judeţ şi le vor arăta oamenilor ce trebuie să cuprindă dosarul şi cum să întocmească actele în mod corect. Prima întâlnire are loc mâine în Baia de Aramă.

IMAG0411Schimbările din Ordinul ministrulul și din Ordonanța subvențiilor nu sunt înțelese la nivelul primăriilor, nu sunt cunoscute de fermieri, iar timp de documentare nu prea există. Aşa se face că micii fermieri ajung la capătul puterilor până să întocmească dosarul pentru plat ape suprafaţă.

„Noi am făcut adresă către Prefectură, domnul prefect ne-a înţeles, am avut o întâlnire prealabilă şi am convenit să mergem săptămâna aceasta, în toate centrele zonale din judeţ ca să discutăm despre cererea unică pe suprafaţă. Ata pentru că bieţii oameni sunt purtaţi pe drumuri. Unii lucrători ai APIA şi funcţionari din primării nu au aflat modificările Ordinului 615/2015, iar micii fermieri au de suferit când întocmesc dosarele pentru plata pe suprafaţă.”, a declarat preşedintele Camerei Agricole, Cornel Stroescu.

Termenul limită pentru depunerea cererii pentru plata pe suprafaţă este data de 15 iunie. Până acum doar 4000 de fermieri din Meheidnţi au depus documentele iar pentru fluidizarea lucrurilor, la APIA s-a prelungit programul de lucru.

Loredana Gherasimescu“Pentru fluidizarea cererii, conducerea a luat hotărârea să se prelungească programul normal de lucru, inclusiv sâmbăta şi duminica. Am specializat personal de la alte compartimente, de la alte servicii au fost detaşaţi la centrele locale pentru a primi un număr cât mai mare de cereri. Fermierii care nu deţin titlu de proprietate, conform Ordinului 619/2015, pot da o declaraţie, în faţa secretarului primăriei sau în faţa notarului şi cu adeverinţa eliberată de Primărie, împreună cu tabelul centralizator cu identificarea fără echivoc a parcelelor, se prezintă la Agenţie în vederea solicitării sprijinului.”, a declarat directorul APIA Mehedinţi, Loredana Gherasimescu.

Cea mai gravă problemă pe care o întâmpină fermierii este la primării, întrucât secretarul refuză să accepte ca fermierul să dea declaraţia pe propria răspundere în faţa sa şi îi trimit la notar unde trebuie să achite contravaloarea onorariului.

Marţi, întâlnirea va avea loc în Baia de Aramă. Aici problema este mai delicată pentru că multe primării nu au eliberat titluri de proprietate. Miercuri, întâlnirea va fi la centrele APIA din Orşova şi Drobeta Turnu Severin. Joi, la Casa de Cultură din Vânju Mare şi centrul APIA din Cujmir, iar vineri, la Strehaia. Ultima întâlnire este programată luni, la Jiana.

În Mehedinţi, anul trecut 31.600 de fermieri au depus cerere pentru plata pe suprafaţă.

Oana Mitu

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Scroll To Top