luni , 18 octombrie 2021
NEWS ALERT

FURAT DE MESERIAŞUL ANGAJAT LA CONSTRUCŢIA CASEI. PAGUBA: 22.000 DE DOLARI

Bunătatea şi încrederea prea mare în oameni te pot costa uneori foarte mult. A simţit asta pe pielea lui un bărbat din Mehedinţi, care a fost furat de o sumă mare de bani tocmai de un muncitor pe care îl angajase la construcţia casei sale.

hoanca

Cristian Hornea îşi construieşte în satul mehedinţean Tâmna o casă frumoasă. Aşa cum se obişnuieşte la ţară, omul a angajat o echipă de meseriaşi care să-l ajute la construcţia imobilului. Printre angajaţi s-a numărat şi cel care avea să-l păgubească de o sumă importantă de bani, aproape 22.000 de dolari. Păgubitul are cinci copii în America, care îi trimit bani şi cel mai probabil Vasile Căpăţână, de 28 de ani, din Strehaia, a venit intenţionat la acesta ştiind că dispune de sume mari de bani. Nici nu i-a fost foarte greu să vadă unde ţine banii, l-a urmărit pe păgubit şi până la sustragerea banilor a fost doar un pas.

„Am casa în lucru şi am lucrat o echipă de oameni, în care am avut toată încrederea, le-am dat să mănânce, să bea, i-am respectat , nu m-am ferit de ieri. Ne cunoşteam, dar acest individ a făcut abuz de bunătatea mea şi de încredere, a văzut de unde le-am dat banii, mă gândesc că a auzit zgomotul de la seiful unde ţin eu banii, uşa era deschisă, a văzut unde am pus cheia, după care omul a devenit patronul seifului. În total mi-a luat 21.900 de dolari, în bani româneşti 70.000 de lei”, spune Cristian Hornea.

Vasile Căpăţână a sustras banii dintr-un plic care se afla în seif, bani cu care proprietarul trebuia să cumpere o locuinţă în Drobeta Turnu Severin.

„Într-un plic am avut 27.500 de dolari, bani cu care trebuia să cumpăr o casă în Severin. Banii se aflau unde în spatele seifului, iar în acel plic eu nu umblam, luam bani din faţă, am simţit că mă fură, dar nu ştiam de unde, nu aveam idee. Lua câte 3000-4000 de dolari, ultima dată a luat 5400 de dolari, iar prin Strehaia a spus că a câştigat la păcănele şi îşi va lua un X6 (…)Când am văzut că ne luase banii puteam să fac infarct, soţia este operată şi ia medicamente pentru inimă, le-am povestit  copiilor şi ei ne-au spus că bine că nu ne-a omorât”, mai spune păgubitul.

De câteva zile însă omul a intrat la bănuieli şi auzind de la colegii de muncă despre comportamentul ciudat al lui Vasile Căpăţână, care intra în camera cu seif atunci când proprietarul lipsea de acasă, s-a gândit să-i întindă o cursă. A sesizat şi poliţia din comună despre cele petrecute şi împreună au stabilit cum trebuie procedat pentru a-l prinde pe hoţ în flagrant. Şi aşa s-a şi întâmplat pentru că lui Vasile o clipă nu i-a trecut prin cap că proprietarul îl bănuieşte de furtul banilor.

„I-am întins o cursă şi l-am prins direct cu mâna în sertar. Nu i-am făcut nimic, nu l-am bătut, nu l-am jignit, am anunţat şeful depost, care l-a luat, l-a anchetat. Sunt bucuros, fericit că am prins hoţul chiar dacă nu recuperez toată suma de bani şi mulţumesc poliţiei am ajuns la concluzia că fără ajutorul poliţiei um om poate fi decapitat mai uşor decât un pui”, spune Cristian Hoancă.

Şeful Poliţiei din Strehaia spune că Vasile Căpăţână mai este vinovat de comiterea unui alt furt comis prin acelaşi mod de operare. Sub pretextul că îl ajută i-a furat unui bătrân din Strehaia  un card bancar cu ajutorul căruia i-a sustras din cont suma de 700 de lei. Extinzând verificările, polițiștii au stabilit că suspectul executa diferite lucrări de amenajări interioare și exterioare, pătrundea în locuințe şi profitând de neatenția proprietarilor, observa unde aceștia își țineau bunurile și valorile pe care ulterior le sustrăgea.

„Poliţia oraşului Strehaia a fost sesizată în cursul zilei de luni, 21 octombrie, despre comiterea unui furt din locuinţă a puiuunei sume importante de valută la o locuinţă din comuna Tâmna. S-au efectuat verificări în funcţie de declaraţia părţii vătămate s-a stabilit şi principalul suspect şi în scurt timp s-a reuşit probarea vinovăţiei. Pe lângă această faptă s-a stabilit că mai este autorul unei infracţiuni de furt, tot cu acest mod de operare, respectiv se împrietenea cu părţile vătămate, se oferea să le efectueze diferite lucrări în gospodărie, timp în care urmărea unde acestea pun cheile de la cutiile cu valori şi le sustrăgea sumele de bani, fapt constatat de părţile vătămate după o lungă perioadă de timp”, a declarat şeful Poliţiei Strehaia, inspector principal Puiu Alexandru.

Până la această oră, bărbatul a recuperat suma de 15.000 de lei şi urmează să mai ridice alte bunuri confiscate de poliţie, achiziţionate de Vasile Căpăţână din banii sustraşi. Este vorba de un autoturism Opel, lănţişoare de aur, staţii de peste 8000 de lei, un laptop, o drujbă, două mobile, faianţă, gresie, parchet, trei iepuri roşii cumpăraţi de la Bucureşti cu 100 de euro bucata.

Vasile Căpăţână a fost prezentat marţi după-amiază magistraţilor de la Judecătoria Strehaia, care au luat împotriva acestuia măsura arestării preventive pentru 29 de zile.

Corina Macavei

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top