miercuri , 27 octombrie 2021
NEWS ALERT

FURTUNĂ PUTERNICĂ PE DUNĂRE. O NAVĂ DE BALISAJ ROMÂNEASCĂ A SUFERIT PAGUBE ÎN APELE TERITORIALE SÂRBEŞTI

Din cauza unei furtuni puternice pe Dunăre, nava de balisaj Sălceni 8 aparţinând Administraţiei Fluviale a Dunării de Jos a suferit pagube, la această oră gabara fiind semiscufundată pe malul sârbesc al Dunării.

nava dunare 1Nava de balisaj Sălceni 8 se întorcea din misiune şi se îndrepta spre ecluza sârbească de la barajul Porţile de Fier I. Pe timpul iernii se schimbă sistemul de semnalizare, iar marinarii de pe Sălceni adunaseră balizele din timpul verii şi le înlocuiseră cu cele pentru anotimpul rece. Pentru că ecluza sârbească nu lucrează atunci când bate vîntul puternic, marinarii au intenţionat să staţioneze în zona de acostare a navelor din apropierea ecluzei, la kilometrul fluvial 946 al Dunării,  unde să aştepte deschiderea ecluzei. Numai că nava a fost  surprinsă de furtună şi nu a mai putut efectua nicio manevră de salvare. Gabara este semiscufundată la această oră în apele teritoriale sârbeşti ale Dunării, iar 27 de balize s-au pierdut în apă.

Şeful Căpităniei Zonale Drobeta Turnu Severin, Mihai Ghiba, spune că în zonă a fost trimisă o navă de siguranţă de la Orşova, dar până nu se îndreaptă vremea, gabara nu poate fi scoasă din apă.

Nu s-au înregistrat victime omeneşti, marinarii aflându-se în siguranţă la bordul navei.

Corina Macavei

 

 

 

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top