marți , 19 octombrie 2021
NEWS ALERT

FURTUNĂ VIOLENTĂ ÎN MEHEDINŢI. ACOPERIŞURI SMULSE, VIILE DISTRUSE LA CUJMIR

O furtună puternică a făcut ravagii în localitatea mehedinţeană Cujmir, zeci de gospodării fiind afectate. Din cauza grindinei  şi viile au avut de suferit, fiind distruse în proporţie de circa 40 la sută.

prapad 1

Furtuna s-a iscat joi seară şi i-a luat prin suprindere pe oameni pentru că nimic nu prevestise o asemenea grozăvie. Localnicii povestesc cu groază de nenorocirea care s-a abătut peste satul lor.

„A fost furtună mare cu piatră de n-am văzut de când sunt, era totul un nor. Am 54 de ani dar aşa ceva eu nu am văzut: o furtună incredibilă, nu puteai să vezi pe geamuri, am crezut că intră peste noi în casă, avem geamuri de termopan şi a intrat apa peste noi în casă. Viile le-a bătut piatra, strânsărăm strugurii cu roaba de pe jos. Astăzi trebuia să culegem via, că ieri am ajutat nişte vecini, şi numai bine că s-a pus furtuna”, spune o femeie din Cujmir.

La o altă familie, vântul puternic a smuls pur şi simplu acoperişul din tablă de pe casă, care a căzut câţiva metri mai departe, în spatele imobilului.

prapad 2„Acoperişul, şoprul, geamurile sparte la casă, giurgiuvelele luate. S-a auzit un zgomot mare şi acoperişul a ajuns aici, nici nu ne-am dat seama la început ce s-a întâmplat. Nu vedeam afară de geam cât de rău era, piatră şi vijulie mare. Totul a durat circa o jumătate de oră”, spune Simona Ciobănică, proprietara casei. „A făcut ravagii furtuna asta. Norocul meu că am cules via, dar cei care nu au apucat să o culeagă e vai şi amar. Nu mai vedeai nimic în lături, era de groază, era totul un fum, întorcea şi pe o parte şi alta vântul, nici aer să respiri nu era. Ferească Dumnezeu să nu se mai întâmple aşa ceva”, spune un alt localnic din Cujmir, Alexandru Svincă.

Viceprimarul comunei Cujmir, Ion Marinaşi, spune că pagubele produse de furtună sunt însemnate.

prapad 3„Pagubele sunt foarte mari, au fost afectate în mod special casele şi viile. Au fost distruse geamurile de la case, ţigla de pe acoperiş. După ce am constatat în teren viile sunt afectate în proporţie de circca 40 la sută, două case au acoperişul distrus în proporţie de 20 la sută. Am şi eu 72 de ani de aşa ceva nu am mai văzut”, spune Ion Marinaşi. Şi casa vicelui a avut de suferit în uma acestei furtuni.

Corina Macavei

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top