miercuri , 26 ianuarie 2022
NEWS ALERT

GELU VIŞAN (PMP) CERE MINISTRULUI DE INTERNE DEMITEREA ŞEFULUI IPJ MEHEDINŢI

Secretarul general adjunct al PMP, Gelu Vişan, cere ministrului de Interne, demiterea şefului Inspectoratului Judeţean de Poliţie Mehedinţi în urma incidentului electoral de la Baia de Aramă, care s-a lăsat cu dosare penale pentru purtare abuzivă pe numele a patru agenţi de poliţie. Este primul incident major în Mehedinţi, din cadrul campaniei electorale pentru alegerile prezindenţiale 2014.

visan

Duminică după-amiază, la finele unei acţiuni desfăşurate la Baia de Aramă în cadrul campaniei pentru alegerile prezidenţiale 2014, mai mulţi tineri voluntari de la PMP Mehedinţi au avut nevoie de îngrijiri medicale, după ce poliţiştii au dat cu spray lacrimogen spre autoturismul în care se aflau.  Duminică seară, IPJ Mehedinţi a anunţat că cei patru poliţişti implicat în acest scandal s-au ales cu dosare penale pentru purtare abuzivă.

În cadrul unei conferinţe de presă, susţinută luni după-amiază la sediul PMP Mehedinţi din Drobeta Turnu Severin, secretarul general adjunct al PMP, Gelu Vişan, a criticat în termeni duri incidentul electoral de la sfârşitul acestei săptămâni de la Baia de Aramă.

În opinia liderului PMP, poliţiştii au acţionat ca nişte “miliţieni”, atacând cu spray lacrimogen nişte tineri aflaţi într-un autoturism.

„La Mehedinţi, Miliţia care şi-a schimbat afişele de pe maşină şi în loc de „miliţie” a scris „poliţie” a găsit de cuviinţă să se războiască cu nişte copiii, să-i atace, nu să-i apere, pentru că aşa s-a învăţat pe timpul lui Ceauşescu. Ei netrecând de la comunism la capitalism, de la totalitarism la democraţie, au rămas în aceeaşi societate, indiferent de vârstă şi au atacat nişte copii. I-au atacat cu gaze lacrimogene, au tras de ei, i-au bruscat. De ce? Ca să arate că Miliţia trăieşte, iar pe de altă parte în obedienţa sa să servească interesele politice ale clanului Duicu”, a declarat Gelu Vişan.

Pentru cele petrecute la Baia de Aramă, Gelu Vişan îi solicită ministrului de Interne, Gabriel Oprea, efectuarea unei anchete interne şi, totodată, demiterea şefului de inspectorat de la Mehedinţi.

În cadrul aceleaşi conferinţe de presă, Vişan a vorbit şi despre un alt incident petrecut tot la Mehedinţi, mai exact în noaptea de 17 spre 18 octombrie, când toate bannerele Partidului Mişcarea Populară din Drobeta Turnu Severin au fost distruse, la o zi după ce fuseseră instalate. Gelu Vişan i-a solicitat primarului Constantin Gherghe o explicaţie pentru cele petrecute având în vedere că pe timpul nopţii ordinea este asigurată de patrule ale Poliţiei Locale şi, mai mult decât atât, există camere de luat vederi pe străzile municipiului.

„Domnul şi primar Gherghe (n.r. Constantin Gherghe) care s-a înscris oficial în Partidul domnului ministru Oprea, să spună, eventual cu explicaţiile de rigoare, cum bate vântul pe străzile din municipiul Drobeta Turnu Severin şi rupe doar bannerele Partidului Mişcarea Populară şi materialele candidatului Elena Udrea, aceeaşi doamnă Elena Udrea pe care domnul primar Gherghe a primit-o acum două săptămâni de mână, recunoscând că severinenii şi mehedinţenii datoarează foarte mult candidatului Elena Udrea” , a mai adăugat secretarul executiv al PMP.

Corina Macavei

 

 

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top