sâmbătă , 16 februarie 2019
NEWS ALERT

GEORGICĂ CORNU, REGELE ASFALTULUI DIN BANAT S-A TREZIT DIN NOU CU MASCAŢII LA POARTĂ

indexDe această dată, omul de afaceri este suspectat de o evaziune fiscală de 3 milioane de euro.

Poliţiştii de la Serviciul de Combatere a Crimei Organizate Mehedinţi au descins, în această dimineaţă la ora 6, la casa din Timişoara a omului de afaceri Georgică Cornu, dar şi în vila fostei sale soţii aflată pe o stradă din apropiere.

După descinderile care au avut loc în luna martie, într-un dosar în care Cornu este anchetat de IPJ Mehedinţi şi Parchetul Tr. Severin, într-un dosar de evaziune de 9 milioane de euro şi un alt dosar în care este cercetat de DIICOT Timişoara pentru o evaziune fiscală de peste 60 de milioane de lei, acesta este cel deal treilea dosar în care Cornu este suspectat de evaziune fiscală. Mascaţii au bătut astăzi la poarta lui Cornu deoarece acesta este acuzat că prin grupul său de firme a prejudiciat bugetul de stat cu aproximativ trei milioane de euro. Cornu sau angajaţii săi primeau de la rromii de la Strehaia şi înregistrau în contabilitate facturi fictive pentru diferite materiale de construcţii, care exitau doar pe hârtie. În urma acestor operaţiuni, firmele lui Cornu se sustrăgeau de la plata unor obligaţii fiscal. Ulterior plăţilor, banii erau scoşi din conturi şi se întorceau la Cornu, în timp ce ţiganii primeau un comisiun de aproximativ 10 % din valoarea facturii.

În urma percheziţiilor din luna martie, efectuate în dosarul în care era acuzat de o evaziune fiscală de 9 milioane de euro, instrum,entat de Procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Mehedinţi şi IPJ Mehedinţi, după ce a fost reţinut pentru 24 de ore, magistraţii de la Tribunalul Mehedinţi au descins să-l pună pe Georgică Cornu în arest la domiciliu. Rămâne de văzut dacă în urma descinderilor de astăzi, Cornu va fi sau nu arestat preventiv pentru 30 de zile.

 

M.B.

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Scroll To Top