miercuri , 1 decembrie 2021
NEWS ALERT

GHERGHE INTERZICE PROTESTELE ÎN FAŢA PALATULUI ADMINISTRATIV

Gata cu protestele în faţa Palatului Administrativ din Drobeta-Turnu-Severin. În cazul în care luni, 29 aprilie, va trece de votul consilierilor locali un proiect al primarului Constantin Gherghe, mitingurile, protestele şi orice alte manifestări nu se vor mai putea organiza în această zonă.

protest

Şedinţa ordinară de luni a Consiliului Local Drobeta-Turnu-Severin se anunţă a fi una destul de lungă dacă ne gândim că pe ordinea de zi sunt 37 de puncte, dar şi una destul de furtunoasă. Consilierii opoziţiei îşi manifestă deja votul negativ pentru câteva din proiectele de hotărâri de pe ordinea de zi.

Unul din aceste proiecte este iniţiat de primarul municipiului Turnu Severin, Constantin Gherghe, şi vizează interzicerea protestelor în vecinătatea Palatului Administrativ (clădire în care îşi desfăşoară activitatea Prefectura Mehedinţi, Consiliul Judeţean Mehedinţi şi Primăria Drobeta Turnu Severin) pe motiv că angajaţii de aici au nevoie de linişte.

„Se doreşte interzicerea oricăror felul de manifestări pe o rază de 200 de metri pătraţi în jurul Palatului Administrativ. dumitru mărculescuÎn primul rând că limitează libertatea de exprimare a individului, o a doua chestiune este strict legată de faptul că orice fel de protestatari ca să poată fi auziţi şi pentru a sensibiliza autorităţile trebuie să protesteze, să se manifeste într-o asemenea zonă şi nu într-o zonă neutră, unde nu-l vede nimeni şi o chestiune pentru care eu cel puţin am dat aviz negativ că este un proiect de hotărâre absolut ilegal”, a declarat consilierul local PDL, Dumitru Mărculescu.

Cum în perioada următoare se anunţă disponibilizări de personal la Hidroserv şi la Regia Autonomă pentru Activităţi Nucleare, se pare că prin această hotărâre funcţionarii publici vor fi „protejaţi” de strigătele oamenilor disperaţi că îşi pierd locurile de muncă.

Corina Macavei

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top