miercuri , 1 decembrie 2021
NEWS ALERT

GIGI EPURAN A FOST ADUS SUB ESCORTĂ ÎN ROMÂNIA ŞI SE ÎNDREAPTĂ SPRE TURNU-SEVERIN

Liderul mafiot Grigore Mocanu, fost Gigi Epuran, a fost extrădat astăzi în România după ce în 19 martie a fost prins la Bruxelles după ce a fost dat în urmărire internațională.

epuranGrigore Mocanu zis şi Gigi Epuran, din Mehedinţi, a fost condamnat la 7 ani de închisoare într-un dosar de şantaj, lipsire de liberate, tortură şi alte violenţe şi a fost reţinut de curând de autorităţile belgiene.

Mocanu era liderul unei reţele de recuperatori din care făcea parte şi Emilian Ştefan, antrenorul de karate al cunoscutului interlop Nuţu Cămătaru, condamnat  şi acesta la şapte ani de închisoare de judecătorii de la Tribunalul Mehedinţi. Gruparea interlopă a fost destructurată în primăvara anului 2011, după ce procurorii DIICOT au stabilit că folosind teroarea interlopii desfăşuraru infracţiuni de recuperare de sume de bani.

Indivizii îşi răpeau victimele, le duceau în pădure, le puneau să-şi sape singure groapa apoi sub meninţări cu moartea le obligau să restituie sume de bani uneori inventate. Pe 19 martie 2011 procurorii DIICOT dădeau prima lovitură acestei grupări formată din interlopi extrem de periculoşi. Liderul recuperatorilor, Emilian Ştefan, senseiul lui Nuţu Cămătaru a fost prins la Turnu Severin cu un întreg arsenal de tortură în autoturism şi arestat pentru 29 de zile.

Pe 30 martie 2011 oamenii legii au făcut alte 14 percheziţii în Turnu Severin, Târgiu Jiu şi Bucureşti. Liderul acestui grup infracţional, Grigore Mocanu zis Gigi Epuran nu a fost găsit acasă. În schimb au fost reţinuţi şi aduşi după gratii fratele său, Epuran Ionel, Romeo Beznea, luptător K1 şi Susanu Pericle. Indivizii au fost puşi sub acuzare şi trimişi în judecată.

După un proces de apoape un an, în care mai multe victime şi-au retras plângerile sub ameninţare au venit sentinţele. Senseiul lui Nuţu Cămătaru, Emilian Ştefan – 7 ani de închisoare + 4 dintr-o pedeapsă anterioară – 11 ani, Romeo Beznea luptător K 1 – 3 ani de închisoare, Ionel Epuran (fratele lui Gigi Epuran) 2 ani de închisoare, Susanu Pericle 2 ani de închisoare.

Liderul grupării, Mocanu Grigore zis Gigi Epuran a fost condamnat în lipsă la 7 ani de închisoare pentru că era fugit din ţară.

Corina Macavei

 

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top