miercuri , 19 ianuarie 2022
NEWS ALERT

GLORIA BISTRIŢA – C.S. SEVERIN 0 – 0 (0 – 0): CO(STEA) CĂZĂTOARE NU POŢI PĂSTRA GLORIA

costeaIndoleţa cu care fotbalistul cotat odinioară la multe milioane de euro a executat penalty-ul acordat în minutul 52 al disputei, a privat echipa severineană de o victorie frumoasă.

În disputa de la Bistrţia, fostul atacant al Stelei a mai demonstrat, încă o dată, dacă mai era cazul, că nepăsarea cu care tratează multe partide l-a adus în situaţia în care se găseşte acum. Florin Costea ar fi putut deveni unul din marii jucători ai fotbalului românesc. Dar Costea a ales să trădeze fotbalul. Vedetismul de care a dat dovadă în vestiarul Universităţii Craiova l-a pierdut pe acest fotbalist care promitea extrem de mult. Fără îndoială că Florin Costea a însemnat ceva pentru Craiova, dar atât şi nimic mai mult. Valoarea lui adevărată a fost demonstrată la Steaua, acolo unde i s-a acordat mare încredere, dar nu a reuşit să confirme această încredere. După luni bune în care nu-i mai dădea nimeni nicio şansă, Florin a găsit-o la Severin. Sigur că după toate perceptele din lume, Florin Costea poate fi nemulţumit că nu şi-a primit drepturile salariale. Numai că în cazul acestui jucător nemulţumirile, fie ele oricât de mari, ar fi trebuit uitate. Dorel Stoica, un fotbalist aflat pe final de carieră şi care a venit la Severin să pună umărul la salvarea echipei, are dreptul să fie nemulţumit şi să refuze să facă deplasarea. În cazul lui, pe final de carieră, fiecare bănuţ pus deoparte contează. Apoi, pentru Dorel e greu să mai ajungă la o formaţie de top, deşi ar putea juca spun eu fără probleme la multe nume mari din Liga I. În schimb, Florin Costea e încă tânăr şi mai are câţiva ani de carieră în faţă, pe care-i poate schimba. Desigur, şi el are dreptul să fie nemulţumit, dar nu are dreptul să-şi bată joc de fotbal. Pentru că de fapt Costea nu-şi bate joc de fotbal ci de propria lui carieră. Al cărei viitor poate depinde şi de modul nefericit în care a executat acel penalty  din disputa de aseară cu Bistriţa. Şi nu este pentru prima dată când ratează pentru că execuţiile lui sunt indolente. Dacă nu greşesc a făcut-o încă de două ori în acest retur. După părerea mea, în situaţia în care se află Costea nu ar trebui să comită asemenea erori. Reprezentantul oricărui club care s-ar putea interesa de el se va gândi de două ori înainte să semneze un contract cu un astfel de jucător, care atunci când echipa lui se află într-o situaţie delicată îşi permite să execute un penalty aşa cum a făcut-o aseară. L-am văzut pe antrenorul Gane muşcându-şi buzele de furie. Este o furie înţeleasă, pentru că el şi-ar fi dorit ca Florin Costea să trateze altfel o fază de care depindea viitorul echipei sale, dar mai ales viitorul lui ca jucător de fotbal. Aseară Costea a stat mai mult în ofside, iar când a avut în bocanc golul care să aducă victoria echipei sale, a irosit oportunitatea cu o nonşalanţă incredibilă.

Cu siguranţă, şi după ratarea sa, dar nu numai din cauza ei, Severinul se va pierde din nou în negura fotbalului. Florin Costea însă ar avea posibilitatea să se ridice măcar acolo unde a fost odinioară. Numai că are nevoie de multă putere de înţelegere, ambiţie şi seriozitate.

Altfel, în faţa Bistriţei, Severinul a pierdut o şansă de a arăta că este o echipă frumoasă, care nu merită retrogradarea. Băieţii lui Gane n-au jucat rău (excepţie Florin Costea şi Joel Thomas – total neinspiraţi). Apărarea şi-a făcut datoria, mijlocaşii au evoluat în notă, numai că toate mingile au ajuns la atacanţii care au fost mână moartă. Cu un gust amar că se putea mai mult, Severinul jocă vineri cu campioana, în ultimul meci din Liga I, pe propriul teren. După eşecul lamentabil de anul acesta, cine ştie dacă vom mai reveni vreodată în lumea bună a fotbalului?

 

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top