miercuri , 19 ianuarie 2022
NEWS ALERT

GREŞELILE LUI HANEŞ ÎNCĂ PRODUC EFECTE: SCEHESTRU PE UTILAJELE PRIMĂRIEI LA GOGOŞU

“Dictatura” lui Gheorghe Haneş încă produce pagube la primăria Gogoşu. Instituţia obligată să plătească cu 150.000 de lei trei hectare de pământ, pentru că fostul edil a refuzat să pună în aplicare o hotărâre judecătorească, deşi primăria era obligată la despăgubiri pentru fiecare zi de întârziere.

Sechestru la primăria Gogoşu, pentru neplata unor daune de întârziere. Actuala conducere a instituţiei s-a trezit în această dimineaţă cu executorul judecătoresc pe cap, hotărât să ridice utilajele de deszăpezire în prag de iarnă. Un autogreder pentru înlăturarea zăpezii, un tractor şi două autoturisme au fost sechestrate pentru o datorie de 150.000 de lei către o persoană fizică.

Zeci de săteni au venit în această dimineaţă în faţa primăriei, după ce au aflat vestea că un executor judecătoresc a venit decis să ridice utilajele. În urma unor negocieri s-a decis că acestea rămân în curtea primăriei, dar sechetrate până la plata daunelor cominatorii la care este obligată primăria.

Primăriei i-au fost sechestrate cele două utileje şi două autoturisme de câteva zeci de mii de euro pentru o datorie de 150.000 de lei. Viceprimarul Florică Balica a declarat: “Este vorba de o suprafaţă de teren a unei femei, se pare că în jur de trei hectare, şi domnul Haneş (n.n. fostul edil al localităţii) nu a vrut să o pună în posesie. În 2012 când am preluat noi conducerea primăriei a venit domnul Cimpu (n.n. executorul judecătoresc), i-am dat concursul a fost pusă în posesie şi imediat după ce am pus-o în posesie a venit cu o hotărâre judecătorească cu daune cominatorii.  fostul primar a refuzat să pună în posesie cu trei hectare de teren o femeie care avea hotărâre judecătorească şi pentru fiecare zi de întârziere instituţia era obligată să plătească daune cominatorii. Şi cum nu am avut bani şi nu avem nici acum, pentru că avem o situaţie mai grea, am ajuns în situaţia de a ne fi pus sechestru pe utilajele instituţiei”

În fapt povestea a fost cam aşa. În anul 2008, femeia în cauză câştiga în instanţă recuperarea unui teren de trei hectare pentru care edilul din Gogoşu trebuia să o pună în posesie imediat. Mai mult, femeia solicitase 100 de lei daune cominatorii pentru fiecare zi de întârziere şi instanţa îi acordase aceste daune cominatorii. Numai că Gheorghe Haneş a refuzat cu orice preţ să pună în aplicare această hotărâre judecătorească, ceea ce a făcut ca daunele de întârziere să se adune şi să ajungă astăzi la 150.000 de lei. Iar acum actuala conducere a instituţiei plăteşte pentru decizia unui fostului edil care a hotărât că instituţia trebuie condusă după bunul plac şi nu cu respectarea legii. Probabil că în orice ţară civilizată, edilul care a greşit ar trebui să plătească din propriul buzunar daunele care acum vor fi plătite din bugetul comunei sau al statului.

Aceasta este cea de-a doua primărie din Mehedinţi pusă în situaţia de a fi fie executată silit pentru datorii neachitate. În urmă cu două săptămâni un executor judecătoresc a pus sechestru chiar pe Dârvari, dar problema a fost până la urmă rezolvată.

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top