miercuri , 1 decembrie 2021
NEWS ALERT

GRUIA, COMUNA UNDE SE VEDE MÂNĂ DE PRIMAR GOSPODAR

Comuna Gruia poate rivaliza ca frumuseţe şi curăţenie, cu ceea ce au vecinii sârbi de peste Dunăre.  S-a ajuns aici de când primar este (de 20 de ani) ambiţiosul şi priceputul lor ales, Alexandru Nedelcu.  Prima impresie: “la şosea” dai de staţii moderne, cu bănci din fier forjat, iar când ajungi în centrul civic, oricât de grăbit ai fi, te opreşti să admiri ce este în jur: un superb parc lângă primăria şi ea complet modernizată după toate standardele; casa de cultură, peste tot flori şi statui ca la un cartier de vile.

gruia parc

Primarul Alexandru Nedelcu a venit cu proiecte viabile, bine documentate; s-a zbătut serios pentru ele, iar banii necesari au venit la timp. Astfel, cu fonduri europene, Primăria de la Gruia va asfalta 6,5 kilometri de drum care leagă localitatea Gruia de Izvoarele. Asfaltarea drumului înseamnă foarte mult pentru producătorii agricoli, care au suprafeţe mari de terenuri cultivate în zonă.

Primarul comunei Gruia, Alexandru Nedelcu, mărturiseşte că nu i-a fost deloc uşor să obţină aceste fonduri europene. A bătut drumul Craiovei şi de două-trei ori pe săptămână, dar efortul a meritat.

primar gruia

„Cu toate că am fost în opoziţie, am  reuşit să obţin aceste fonduri europene, m-am luptat şi proiectul a devenit eligibil. Au fost luni întregi în care m-am dus şi 2-3 ori pe săptămână la Craiova, pentru a mă asigura că toate documentele sunt în regulă. La noi s-au arendat multe suprafeţe de teren, astfel că acest drum este foarte util pentru producătorii agricoli”, ne-a declarat primarul.  La începutul acestei săptămâni au început lucrările, contractul fiind în valoare de 3.600.000 de lei.

Cu aceşti bani, Primăria va turna asfalt pe 6,5 kilometri de drum de tarla, cum îi spun localnicii, până la hotarul cu localitatea Dănceu, aparţinătoare comunei Jiana.

Şi proiectele primarului Alexandru Nedelcu nu se opresc aici. În maxim o lună şi jumătate, se vor finaliza şi lucrările de alimentare cu apă a satului Izvoarele. „Lucrările sunt executate într-un procent de peste 80 la sută, valoarea obiectivului fiind de 1.700.000 de lei. Edilul şef are promisiuni de finanţare şi pentru finalizarea lucrărilor de canalizare în satul Gruia. „Un proiect la care ţin foarte mult este şi cel privind canalizarea în satul Gruia. Am început lucărrile în 2008, dar mi-au sistat fondurile. Acum am promisiuni de finanţare a lucrărilor pentru a putea finaliza şi acest obiectiv”, mai spune edilul şef.

gruia fantana

Iar dacă Gruia este o comună curată, acest lucru se datorează beneficiarilor Legii 416. Fiecare beneficiar are trasat un sector, iar curăţenia este verificată la sânge chiar de primarul comunei, care în felul acesta doreşte să se asigure că banii nu sunt cheltuiţi fără folos. Tot cu aceşti beneficiari, primăria Gruia construieşte şi o fântână modernă, care dacă ar fi fost realizată cu o firmă specializată ar fi presupus o cheltuială mare de la bugetul local.

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top