miercuri , 1 decembrie 2021
NEWS ALERT

GUVERNUL A ÎNCHIS PORTIŢA PARTAJULUI. 924 DE ŞOFERI AU REUŞIT SĂ PROFITE DE EA ÎN MEHEDINŢI

Autorităţile au închis portiţa prin care românii puteau să înmatriculeze autoturismele fără să achite taxa de mediu. Excepţia din ordonanţa de Guvern care prevedea că înmatricularea autovehiculelor cumpărate din Uniunea Europeană se putea face fără plata timbrului de mediu dacă se apela la partaj a fost eliminată.

Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor Mehedinţi a fost informat luni cu privire la abrogării articolului care prevedea înmatricularea autovehiculelor prin partaj, fără plata timbrului de mediu.

DOBRE„Vineri, 2 august s-a publicat în Monitorul Oficial, iar luni, în data de 5 am primit dispoziţie de la Direcţie că începând cu acea dată nu se mai înmatriculează autovehicule prin această metodă, deoarece articolul 8, litera f a fost abrogat în totalitate.

Mulţi deţinători de autoturisme au venit la Serviciul Comunitar de Permise şi Înmatriculări Auto  în încercarea de a-şi înmatricula şi ei  maşinile prin partaj, fără plata timbrului de mediu dar oamenii rămân dezamăgiţi când află că dispoziţia a fost eliminată. Se aştepta ca prevederea să fie eliminată, dar oamenii sperau ca acest lucru să se întâmple în luna septembrie, atunci când se termină vacanţa şi nu acum.”, a declarat comisar şef Marian Dobre, şeful Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor Mehedinţi.

924 de autoturisme înmatriculate prin partaj în Mehedinţi, 80% rulau şi înainte în Mehedinţi

În judeţul Mehedinţi înmatricularea autoturismelor prin partaj a început în urmă cu patru săptămâni, în această perioadă fiind înscrise 924 de maşini prin această excepţie a OUG 9/2013, dată de Guvern în luna februarie.

80% dintre cele 924 de maşini înmatriculate în Mehedinţi prin partaj sunt maşini care rulau deja în ţară. Potrivit şefului Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor Mehedinţi partea bună a înmatriculărilor prin partaj, fără achitarea timbrului de mediu este că acum, 924 de oameni au maşini înmatriculate cu numere de Mehedinţi, majoritatea circulând până acum cu numere străine tot în Mehedinţi.

„Sunt disciplinaţi, îşi plătesc taxe la primăriile de care aparţin, îşi plătesc RCA-urile corect, îşi fac IPT-urile corect.”, a mai spus Marian Dobre.

Taxa de timbru este prea mare

Principalul motiv pentru care proprietarii de autoturisme au profitat de portiţa înmatriculării prin partaj a fost acela că de multe ori valoarea timbrului de mediu care trebuia achitat la prima înmatriculare depăşea valoarea autoturismului.

„Cred eu că undeva taxa (n.r. timbrul de mediu) este prea mare pentru unele categorii de autovehicule. Noi nu facem o analiză a ceea ce a vrut şi ceea ce vrea legiuitorul, dar cred că dacă taxa ar fi accesibilă am avea toţi de câştigat. Pe de o parte, noi ca participanţi la trafic pentru că nu ne-ar mai alerga pe trecerea de pietoni o maşină înmatriculată în alt stat, iar statul ar avea de recuperat nişte taxe.”, a mai spus comisar şef Marian Dobre

Oana Mitu

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top