sâmbătă , 23 ianuarie 2021
NEWS ALERT

HIDROSERV PUNE PUMNUL ÎN GURA SINDICALIŞTILOR DE LA PORŢILE DE FIER

Conducerea Hidroserv-ului încearcă prin tot felul de tertipuri eliminarea liderilor de sindicat  incomozi de la Sucursala Porţile de Fier şi îi ameninţă cu pierderea locurilor de muncă. Unul din ei se afla deja pe lista celor 116 angajaţi care au început de luni să primească preavizele de concediere.

angajati

Angajaţii de la Hidroserv Porţile de Fier I trec din nou prin calvarul disponibilizărilor, de luni fiind trimise preavizele către 116 angajaţi. Liderii de sindicat declară că aceste disponibilizări s-au făcut fără o evaluare profesională, unul din ei regăsindu-se pe lista celor care vor rămâne fără un loc de muncă.

Cristinel Popescu, preşedintele Sindicatului Porţile de Fier şi vicepreşedintele Federaţiei Univers, cunoscut pentru conflictele pe care sindicatul său le-a avut cu administratorul judiciar  Remus Borza, spune că a fost ameninţat direct de către conducerea societăţii Hidroserv pentru „ieşirile în decor”. „Mi s-a comunicat că voi avea de suferit. Postul meu pentru situaţii de urgenţă a fost desfiinţat, nu ştiu ce vor face cu mine”, spune Cristinel Popescu, care nu se află pe lista disponibilizaţilor, însă situaţia lui este incertă.

nicoleta gidea 1Unul din liderii de sindicat care îşi va pierde locul de muncă este Nicoleta Gîdea, preşedintele Sindicatului Hidroserv  Porţile de Fier, care lucrează din 2008 la Hidroserv, acum pe un post de tehnician în cadrul biroului tehnico-ofertare. „Nu ştiu cine mi-a evaluat mie competenţele profesionale, nu am fost chemată la niciun concurs, din câte ştiu eu nimeni nu mi-a făcut nicio evaluare asupra aptitudinilor mele profesionale”, spune Nicoleta Gidea.

Aceasta a intrat în conflict cu conducerea societăţii atunci când, ca simplu angajat,  a cerut în luna iulie a.c. să i se comunice în scris criteriile în baza cărora s-au acordat primele de concediu, care potrivit contractului colectiv de muncă se achită cu 5 zile înainte de intrarea angajatului în concediu. „ Au început  să acorde aceste prime de vacanţă pentru ianuarie, iar după aceea au sărit direct la luna iulie şi o parte din mai, din câte ştiu. Înţeleg că societatea trece prin momente grele, dar nu este normal sa se aloce banii preferenţial şi mai ales ca,  printre cei care au beneficiat,  sunt persoanele care au semnat, adică actualul director Petre Truşcă şi fostul director economic al societăţii. Probabil a fost o coincidenţă fericită pentru ei deoarece s-au regăsit pe lista celor care au luat ajutoarele de concediu”, spune Nicoleta Gidea. Aceasta a  revenit şi în luna octombrie cu o adresă în care le preciza că au depăşit termenul legal de a răspunde unei adrese înaintate către o societate/instituţie, dar nici de această dată societatea nu a catadicsit să-i răspundă.

„Am depus prima adresa  în luna iulie şi am revenit cu o alta adresă  în luna octombrie, dacă era totul corect şi legal aşa cum susţin e , de ce nu mi-au dat un răspuns scris? Este normal să aştepţi ca cetăţean al acestei ţări, cu atât mai mult, ca angajat al acestei societăţi,  luni de zile  un răspuns? Dacă totul a fost corect ar trebui să existe transparenţă, dar sunt persoane acolo care au considerat lipsă de bun simţ şi tupeu din partea mea că am cerut nişte lămuriri. În situaţia mea sunt foarte mulţi salariaţi care nu şi-au primit acest ajutor de concediu, dar care,  de teama repercusiunilor, a pierderii locului de muncă, nu vorbesc,  le este teamă, au familie, au şi o anumită vârstă, mai greu şi-ar găsi un loc de muncă în Drobeta Turnu Severin”, mai declară Nicoleta Gidea.

Directorul Sucursalei Hidroserv Porţile de Fier, Petre Truşcă, neagă că ar fi semnat statele pentru acordarea acestor prime de concediu şi că ar fi primit vreo sumă de bani pe concediul efectuat anul acesta. În privinţa disponibilizării, Petre Truşcă spune că au fost desfiinţate toate posturile de tehnician şi că nu are nicio legătură cu activitatea sindicală a acesteia.

„Dacă domnul director nu a semnat pe statele de plată atunci să precizeze dânsul cine a semnat şi de asemenea cine au fost beneficiarii (mai ales). Că mie, ca şi salariat, nu au considerat normal să-mi răspunda. Dacă nu,  îi voi raspunde tot eu şi tot prin intermediul dumneavoastră.  Nu s-au desfiinţat toate posturile de tehnician din cadrul societăţii, sau poate i-a promovat sau retrogradat dânsul pe toti ceilalţi tehnicieni…..De asemenea, mă intreb : Dacă domnul director nu a fost capabil să medieze situaţia aceasta cu acordarea preferenţială a primelor de vacanţă ( cu doua adrese depuse de către mine în care le-am cerut criteriile de distribuire) şi să  poarte un dialog cu mine, oare cum reprezintă societatea în relaţia cu Hidroelectrica, în negocieri ?”, se întreabă retoric liderul de sindicat Nicoleta Gîdea.

Şi Cristinel Popescu, liderul de sindicat de la „Porţile de Fier” a solicitat în mai multe rânduri lămuriri din partea cristinel popescu (2)conducerii în privinţa acestor prime de vacanţă, dar şi a altor drepturi cuvenite angajaţilor, dar nu a primit niciun răspuns. Mai mult decât atât susţine că a primit interdicţie de la Bucureşti, din partea conducerii Hidroservului de a mai avea acces la documentele societăţii. În aceste condiţii, liderul de sindicat spune că va acţiona societatea în judecată pentru recuperarea primelor acordate în 2012 de Sfântul Ilie şi Crăciun, precum şi a primelor de Sfântul Ilie în 2013. Un alt proces va fi intentat pentru recuperarea primelor de concediu de odihnă şi a tichetelor de masă.

Corina Macavei

 

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Scroll To Top