joi , 21 ianuarie 2021
NEWS ALERT

HOŢI DIN TELEORMAN, PRINŞI DE POLIŢIŞTII DIN MEHEDINŢI ÎN SĂLAJ. ACTIONEAZĂ PRIN METODA DISTRAGERII ATENŢIEI!

Mare atenţie la cei care vă calcă pragul casei! După ce infractorii şi-au dat seama că metoda „Accidentul” nu mai prinde şi nu mai pot face bani, au creat o alta denumită de poliţişti „distragerea atenţiei”. Pe scurt, grupuri de doi, trei indivizi vin să vă prezinte diverse produse spre cumpărare, urmăresc de unde scoateţi banii, iar în timp ce stati de vorbă, unul dintre ei fură banii de unde a văzut că îi ţineţi. În Mehedinţi, deja patru persoane au fost înşelate în acest mod şi au rămas fără economii. Poliţiştii au reuşit să prindă în Zalău (jud. Sălaj) banda care acţiona în localităţile de la noi din judeţ.

conferinta politie

Poliţiştii din Mehedinţi au găsit  în judeţul Sălaj o bandă de hoţi care a acţionat în Mehedinţi prin metoda „distragerii atenţiei”. Este vorba despre patru bărbaţi cu vârste cuprinse între 22 şi 57 de ani. Ei sunt din Teleorman, dar circulă dintr-un judeţ în altul. Au înşelat oameni în Mehedinţi, Bihor şi se pregăteau să acţioneze şi în Sălaj.

„Persoanele respective, la data de 29 februarie au săvârşit o infracţiune de furt calificat, prin metoda distragerii atenţiei, la locuinţa unei persoane din judeţul Bihor, faptă rămasă iniţial cu autor necunoscut.Au fost reţinuţi pe bază de ordonanţă de reţinere.”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Mehedinţi, comisar Nicolae Lohon.

În Mehedinţi, cei patru indivizi au mers la bătrâni din mediul rural, s-au împrietenit cu aceştia şi au reuşit să strângă 9700 lei prin înşelăciune.

„Acţionau grupuri de două, trei persoane care se împrieteneau cu partea vătămată, îi ofereau spre vânzare diferite obiecte, veneau cu propunere de donaţii.Prejudiciul în Mehedinţi este de  9700 lei.”, a declarat şeful Serviciului de Investigaţii Criminale al IPJ Mehedinti, comisar Decebal Drăghiea.

Poliţiştii spun că indivizii îşi aleg bine victimele credule. Cei patru indivizi din Teleorman vor fi prezentaţi instanţei cu propunerea de arestare preventivă pentru înşelăciune şi furt calificat.

Oana Buzatu

 

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Scroll To Top