duminică , 5 decembrie 2021
NEWS ALERT

IATĂ PUNCTELE DIN ORAŞ UNDE PUTEŢI CERE AJUTOR DACĂ VI SE FACE RĂU DE LA CĂLDURĂ

4238Canicula a făcut o „victimă” unui bătrân i s-a făcut rău în centrul oraşului, la o terasă: Meteorologii avertizează: Sunt aşteptate şi în zilele următoare temperature ridicate.

Intervenţie a medicilor de la Ambulanţa Mehedinţi, în cauzul unui bătrân căruia i s-a făcut rău la o terasă, în centrul oraşului Drobeta-Turnu-Severin. Bărbatul, care suferea şi de o boală cronică,  a avut o cădere de tensiune şi i-a scăzut glicemia, totul accentuat de temperaturile caniculare de afară.

Bătrânul ieşise la o terasă împreună cu un prieten şi stăteau la un pahar de suc. În timp ce stăteau de vorbă, colegul de masă a observat  că bătrânului i s-a făcut rău şi nu mai comunică. Cum îl ştia cu probleme diabetice a chemat imediat salvarea. Medicii i-au acordat primul ajutor btrânului, care şi-a revenit.

Pentru astfel de situaţii, la Tr. Severin, din cauza caniculei, Primăria a înfiinţat 8 puncte de prim ajutor cu asistenţă medicală, aparat de măsurat tensiunea, iar în cinci dintre ele este şi instalaţie de aer condiţionat.

Costin Năsărâmbă, şef ISU din cadrul Primăriei Tr. Severin a declarat că „au fost activate opt puncte de prim ajutor, care sunt dotate cu asistenţă medicală, aparate de măsurat tensiunea şi apă plată. Au fost alese în mod special locaţii dotate cu aer condiţionat, astfel că instalaţie de climatizare de găseşte în cinci din cele opt puncte. Cetăţenii care doresc să ceară sprijin o pot face în locaţiile: Sediu Primăria Tr. Severin, Direcţia de Taxe şi Impozite din B-dul Carol I, Direcţia de Asistenţă Socială, Autogară, Târgul Veterani şi cele trei pieţe din oraş, Mircea, (Centrul Severinului)  Criala (Fosta Piaţă a Sârbilor) şi Crişan de pe strada Crişan.

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top