marți , 18 ianuarie 2022
NEWS ALERT

ÎMBULZEALĂ LA AJUTOARELE DE LA UNIUNEA EUROPEANĂ. DOUĂ FEMEI AU LEŞINAT

Aproximativ 200 de peroane cu pensii mici şi asistate social au format cozi luni dimineaţa la depozitul din Drobeta Turnu Severin, unde de distribuie alimentele de la Uniunea Europeană, poliţiştii locali intervenind pentru scoaterea a două femei din mulţime cărora li s-a făcut rău în îmbulzeală.

ajutoare (2)

Oamenii s-au aşezat la rând la depozitul de pe strada Banoviţei din Drobeta Turnu Severin în noaptea de duminică spre luni, încă de la ora 3. Au făcut liste, în baza cărora să intre pentru ridicarea ajutoarelor, dar când s-a deschis depozitul, oamenii s-au îmbrâncit, s-au călcat în picioare în speranţa că vor ajunge în faţă. În aglomeraţia care s-a creat în faţa porţilor depozitului, o femeie a fost strivită, a leşinat, fiind scoasă de poliţiştii locali din mulţime, care i-au dat un pahar de apă. În scurt timp unei alte femei i s-a făcut rău şi a fost scoasă din aglomeraţie.

ajutoare n

Peste 9700 de beneficiari ai ajutoarelor UE în Drobeta Turnu Severin

Alina Lunguleasa din cadrul Serviciului de Asistenţi Socială  a declarat că luni, în prima zi în care a început distribuirea alimentelor de la Uniunea Europeană, în depozit erau produse pentru 1400 de beneficiari, numărul total fiind în Drobeta Turnu Severin de 9751.

„Avem 9751 beneficiari, cu aproape 2000 mai mulţi decât anul trecut. Deocamdată avem produsele mai puţin conserva de carne, care urmează să vină spre sfârşitul lunii. Ei (n.r. reprezentanţii Consiliul Judeţean Mehedinţi) ne-au asigurat că în afară de această problemă pot asigura cantităţile necesari din celelalte produse pentru toţi beneficiarii. Aş face apel să nu se îngrămădească în primele zile. Nu pot să promit că nu vor fi şi mici deficienţe de aprovizionare dar asta Consiliul Judeţean ne poate lămuri. Avem marfă în depozit pentru 1400 de persoane şi o să mai aducem, n-am putut să aducem mai multă din cauza spaţiului.”, a declarat Lunguleasa.

ajutoare (1) ajutoare (2)

Oamenii s-au îmbârncit de teamă că nu vor reuşi să ridice alimentele.

Un bărbat în vârstă de 81 de ani, Mihail Zaharia a declarat pentru mhalert.ro că a venit la depozit cu opt ore înainte de deschiderea depozitului. Bătrânul împins din toate părţile în mulţime a arătat cu degetul către municiplaitate care nu reuşeşte niciodată să distribuie ajutoarele într-un mod decent pentru a evita îmbulzeala.

„Mă dor picioarele, am diabet tip II, am mâna paralizată de doi ani de zile şi stătui la rând ca orice creştin şi vine altul şi se bagă în faţă. Asta este organizarea Primăriei că nu trebuia să stea poporul în felul asta. Să fi fost organizare, să nu ne împingem oameni de 80 de ani şi să fim chinuiţi şi înjuraţi şi sfidaţi. Să se fi făcut programare să ştie omul când are rândul, să nu se îmbulzească.”, a spus bătrânul.

Pompilia Vulpeş, o femeie care are un venit de 350 de lei pe lună s-a aşezat la coada sărăciei la ora 5 şi spera să nu păţească la fel ca anul trecut când nu a reuşit să ia parte din alimente.

„Am venit de la 5. Dacă nu se ia astăzi, se ia mâine, dacă nu mâine, rămânem fără ele cum s-a mai întâmplat şi anul trecut. Anul trtecut nu am luat uleiul, zahărul, făina. Am luat doar paste făinoase şi bulion. Am pensia mică de 350 de lei. Sunt singură.”, a spus femeia.

Fiecare benefiar primeşte 19 kilograme de făină, 10 kilograme de mălai, 3 kg zahăr, 6 litri ulei, 0,5 kg paste făinoase, 1,6 ki lograme roşii în bulion, 0,80 kilograme zacuscă şi 0, 25 kilograme miere. Pe lista alimentelor se regăseşte şi cantitatea de 1,2 kilograme conservă de port, dar care nu a ajuns de la furnizori şi ar urma să fie distribuită la sfârşitul lunii octombrie.Ajutoarele se distribuie în fiecare zi începând de luni, între orele 8.00 şi 15.00.

Oana Mitu ajutoare 5

ajutoare (1)

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top