miercuri , 27 octombrie 2021
NEWS ALERT

ÎN LOC DE ŞCOALĂ, A PLECAT ACASĂ ÎNTR-UN SICRIU

A crescut într-o familie modestă, într-un sat de munte muncind ca să-şi ajute familia şi fraţii. A primit cu mare bucurie vestea că va merge la şcoală la Severin pentru că visa să ajunga şofer şi mecanic.

deschidere

Ca o ironie a sortii, firul vieţii i-a  fost curmat chiar de o maşină, condusă de un şofer grăbit. Este povestea dramatică a lui Adrian, elevul ucis ieri pe trecerea de pietoni în Mehedinţi, în timp ce mergea către şcoală.

tatal„Era bucuros că pleacă duminică cu proful lui de la ţară, dar a fost ocupat şi nu a mai plecat cu el. Şi luni dimineaţă s-a întâmplat nenorocirea, eu nu l-am mai văzut de sâmbătă, când a plecat cu carul cu lemne cu soră-sa şi cu mumă-sa de acolo. Eu am rămas pe deal la oi şi luni dimineaţă la 7,00 m-a sunat nevastă-mea <<vino că muri copilul>>. Eu totuşi n-am crezut. Îmi spunea <<tati, eu vreau să mă fac mecanic>>, şofer. Şofer s-a făcut …” spune tatăl, Viorel Mazăre.

Un noian de vise spulberat cât ai clipi. Pe Adrian, elevul ucis pe trecerea de pietoni, colegii şi dascălii săi îl aşteptau astăzi la atelierul de practică. În menghina la care trebuia să lucreze, în amintirea lui lăcrimează însă o lumânare.

 “În dimineaţa asta avea program cu mine. Aici la această menghină trebuia să fie astăzi Adrian, dar din cauza unui conducător auto imprudent, care a luat viaţa unui copil, elevul meu lipseşte.  Eu în cariera mea masitrulam pregătit mulţi conducători auto şi pe toţi i-am sfătuit să reducă viteza şi să conducă preventiv”, spune  Pătru Frimu, maistru la Liceul Tehnologic Special „Drobeta” (Şcoala Energetică).

„Adrian s-a integrat perfect colectivului de clasa a IX-a, era un copil bun, cu mult bun simţ, îşi făcea temele, era respectuos, nu ridica niciun fel de problemă. O mare dramă şi pentru noi şi pentru familia lui. În total ei sunt şase fraţi, unul în clasa a III-a, unul în clasa a VII-a, el în clasa a IX-a, surioara în clasa a X-a şi încă doi. Mama elevului tocmai venise joi şi depusese actele pentru dosarul Bani de Liceu”, spune directorul liceului, Claudia Pârvuţ. Adrian nu-şi va mai revedea colegii. Va pleca astăzi într-un sicriu spre casă doar într-un un popas scurt către un drum fără întoarcere, spre marea dramă a mamei împietrită de durere, în mână cu ultima felicitare pe care Adrian i-a dat-o de 8 martie.

„Cel care l-a omorât să plătească pentru asta, eu mă gândesc că nu a vrut să facă asta, dar măcar să plătească moartea mamacopilului meu. Toţi suntem oameni şi toţi greşim dar în halul ăsta să-l omoare, să nu se mai poată face nimic”, a pus mama elevului, Cornelia Mazăre.

Adrian este cel de-al patrulea elev ucis în ultimii ani pe trecerea de pietoni respectivă. Autorităţile vor să ia măsuri pentru ca astfel de drame să nu se mai repete.

„E grav şi rău că nu s-au făcut până acum nimic pentru că este al patrulea copil care moare în zonă. Am vorbit şi cu şeful Poliţiei Rutiere Mehedinţi şi cu directorul Drumurilor Naţionale Craiova şi în 2-3 zile această zonă va fi atent monitorizată. Păcat că marcăm zona prin moartea unui copil. Este o zonă în care se circulă cu mare viteză pentru că sunt patru benzi de circulaţie, iar după primul accident trebuiau să ia aceste măsuri. Din păcate viaţa acestui copil nu o mai dă nimeni  înapoi”, a spus Adrian Duicu, preşedintele Consiliului Judeţean Mehedinţi.

Pentru că familia lui Adrian are venituri modeste şi îi va fi greu să facă înmormânarea copiului, autorităţile de la primăria comunei şi preşedintele Consiliului Judeţean Mehedinţi au ajutat cu 3000 de lei familia.

Drama lui Adrian a sensibilizat mii de mehedinţeni, materialul despre tragicul eveniment de ieri fiind vizualizat pe site-ul nostru de peste 3000 de persoane.

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top