miercuri , 20 octombrie 2021
NEWS ALERT

ÎN ROMÂNIA VA PLOUA ÎN DOUĂ ZILE CÂT ÎN DOUĂ LUNI – PÂNĂ LA 80L/MP

Meterologii au emis două atenţionări COD GALBEN de ploi, care viează, începând de duminică seară, judeţe din jumătatea de sud a ţării.cod

Potrivit ANM, din seara zilei de duminică, 29 septembrie, până în după-amiaza zilei de luni, 30 septembrie, va ploua pe arii extinse în Banat, Oltenia şi cea mai mare parte a Munteniei. În aceste regiuni, în intervalul menţionat, se vor cumula local cantităţi de apă de 20 – 25 de litri pe metru pătrat şi izolat, îndeosebi în zona Munţilor Banatului, peste 30 de litri pe metru pătrat. În intervalul luni, ora 13.00 – miercuri, ora 8.00, CODUL GALBEN DE PLOI se va extinde în judeţele Prahova, Buzău, Vrancea şi Galaţi, urmând să acopere integral şi judeţele Vâlcea, Argeş şi Dâmboviţa.

Potrivit Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Mehedinţi, urmare a informărilor primite de la ANM şi INMH, până miercuri, 03 octombrie, ora 08.00, judeţul Mehedinţi se va afla sub incidenţa atenţionării meteorologice de COD GALBEN, care vizează precipitaţii abundente, iar până astăzi la ora 18.00, conform atenţionării hidrologice COD GALBEN, sunt posibile depăşiri ale cotelor de atenţie pe râurile Motru şi Cerna. În urma precipitaţiilor căzute în ultimele 24 de ore, pe raza judeţului Mehedinţi, nu au fost semnalate  efecte negative.

cod 2Pe de altă parte, Capitala şi opt judeţe din ţară se vor afla, în intervalul luni, ora 21.00 – miercuri, ora 2.00, sub cod portocaliu de ploi, fiind aşteptate precipitaţii de până la 80 de litri pe metru pătrat, potrivit unei avertizări emise de ANM. În intervalul menţionat, vremea se va răci considerabil, în special în regiunile extracarpatice şi cele centrale, unde frecvent temperaturile din timpul zilei se vor situa cu aproximativ 10 grade sub valorile medii multianuale ale acestei perioade a anului, se mai arată în avertizarea emisă de Adminstraţia Naţională de Meteorologie (ANM).

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top