luni , 18 octombrie 2021
NEWS ALERT

INAUGURARE CU FAST LA SPITALUL JUDEȚEAN. SECȚIA DE ORTOPEDIE A FOST REABILITATĂ CU 600 000 DE LEI

Secţia de ortodepie din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă a fost modernizată. S-a cumpărat mobilier, holurile au fost zugrăvite, iar grupurile sanitare au fost refăcute. Vineri a avut loc o inaugurare festivă, la care au participat preşedintele Consiliului Judeţean Mehedinţi, Adrian Duicu, cei doi vicepreşedinţi, conducerea Direcţiei de Sănătate Publică, dar şi membrii ai Consiliului de Administraţie al Spitalului, care au fost plimbaţi prin toate saloanele în care aparatura, mocheta, iluminatul şi paturile erau noi, mai puţin în corpurile secţiei în care paturile nu au fost schimbate ci doar recondiţionate.

ortopedie

În secţia de Ortopedie a Spitalului Judeţean s-a pus şi un sistem de alarmare a personalului medical, special pentru cei impobilizaţi la pat.

Astfel, fiecare pacient are la capătul patului un buton de alarmă. În condițiile în care aici sunt bolnavi imobilizați, semnalul pleacă de la capătul patului şi ajunge în cabinetul asistentelor. Alarma este şi sonoră, și luminoasă, iar prin accesarea ei se aprinde becul din capătul holului secției și sună în cabinetul asistentelor. Acolo se afișează salonul și patul de la care a pornit alarma astfel că asistenta va putea să intervină rapid la patul care a solicitat ajutor. De asemenea saloanele au fost dotate cu  instalație de oxygen care se atribuie paturilor în care pacienții au nevoie de oxygen.

Managerul Spitalului Judeţean din Drobeta Turnu Severin spune că întreaga secţie a fost modernizată, dar recunoaşte în acelaşi timp că paturile nu au fost înlocuite în toate saloanele.

„Ca valoare este vorba de 600 000 lei. Este vorba despre întreaga secţie de Ortopedie care are 40 de paturi şi s-au făcut saloane cu câte cinci paturi, s-au făcut și saloane cu câte rei paturi și cu grup sanitar interior, astfel încât numărul de grupuri sanitare arondate corespunde cerințelor și normelor sanitare. Toate suprafețele sunt lavabile, după norme europene și instalațiile de iluminat sunt de tip nou, sunt corpuri cu led-uri care prin consumul de energie, noi scadem factura cu 40%. Sunt deocamdată o arte din paturi aduse, restul le-am recondiționat noi puțin pentru că vom pune pe bugetul lui 2014 și diferența de paturi. Atât a fost bugetul. Și noi ne-am fi dorit mai mult dar în ianuarie sigur rezolvăm și diferența de paturi.”, a declarat Doina Borugă.

În fapt, pe secţia de Ortopedie sunt 40 de paturi şi au fost înlocuite doar 15.

Preşedintele Consiliului Judeţean Mehedinţi, Adrian Duicu a declarat vineri că până acum s-a reuşit reabilitarea a 20% – 30% din corpurile unităţii. Şi-ar fi dorit mai mult, dar pune totul pe seama faptului că sistemul este subfinaţat.

„Important este ce s-a făcut anul acesta, nu sunt mulţumit pentru cât s-a făcut, cu siguranţă că anul viitor suma de bani alocată va fi mult mai mare în aşa fel încât, dacă astăzi vorbim de o modernizare a spitalului în proporţie de 30%, maxim 35%, la finalul anului 2014 vom vorbi de o modernizare de 80%.”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Mehedinţi, vineri, la inaugurarea secţiei de Ortopedie.

Şi medicii care îşi desfăşoară activitatea în secţia de Ortopedie spun că modernizările din secţie erau necesare.

„Condiţiile care ne-au fost puse la dispoziţie sunt deosebite şi sper că atât nopi cât şi pacienţii să putem mcoabita în condiţii civilizate.”, a declarat doctorul Adrian Tiţu.

Tot vineri, în cadrul conferinţei de presă susţinută de preşedintele Consiliului Judeţean Mehedinţi la Spital, acesta a explicat de ce Blocul Materno Infantil nu a fost dotat cu aparatură, astfel încât în luna decembrie mamele să poată naşte în unitate, după cum a promis. Întârzierea a fost generată de proceduri tehnice de contractare a împrumutului necesar achiziţionării aparaturii în sistem de leasing financiar.

În fapt, contractul de împrumut trebuie să obţină avizele necesare de la Ministerul Finanţelor, valoarea aparaturii fiind de 2 420 000 euro cu TVA.

Oana Mitu

 

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top